Hrst sušených hub zalijeme vroucí vodou a necháme nabobtnat. Zeleninu očistíme a nakrájíme. V polévkovém hrnci nejdříve usmažíme světlou jíšku ...
23.04.2019
Připravíme si oblíbené těsto, které můžeme vylepšit i nějakým přídavkem. Navlhčenýma rukama tvarujeme kuličky o průměru asi 3 cm a obalíme ve ...
19.02.2022
Dělat bramborový salát jindy, než na Vánoce, by mne asi normálně nenapadlo, ale vařila jsem si brambor jako přídavek do chleba a vařit 1 až 2 ...
14.10.2022
Nejprve si propláchneme červenou čočku studenou vodou a pak zalijeme horkou vodou, ve které ji uvaříme mírným varem cca 15 minut. Přelijeme čočkovou ...
20.02.2023
Nakrájenou cibulku zesklovatíme na oleji. Lehce osolíme. Přidáme na kousky nakrájenou očištěnou zeleninu. (Dýni pečlivě omyjeme, odkrojíme stopku, ...
25.03.2024
Zeleninu očistíme, nakrájíme nebo nahrubo nastrouháme. Celé koření dáme do plátěného sáčku nebo jiné pomůcky, abychom ho pak nemuseli hledat. ...
21.11.2020
Zelený chřest opláchneme a ulomíme spodní konce (lámou se přesně v místě, kde by byly dřevnaté, cca v jedné čtvrtině odspodu). Potom je svážeme ...
25.04.2024
Zelí překrojíme podélně na čtvrtiny, vykrojíme košťál a rozkrájíme listy na kousky asi 2 cm velké. Sůl rozmícháme ve vodě, zelí do ní ...
04.01.2024
Na sádle v nádobě vhodné do trouby opečeme nakrájenou slaninu, vložíme porce králíka, necháme zatáhnout. Maso vyjmeme. Na výpeku orestujeme ...
14.10.2022
Maso s kostmi omyjeme, větší kusy přesekneme, vložíme do hrnce a zalijeme studenou vodou. Přidáme cibuli, česnek, koření a na větší kusy ...
25.07.2020
Zveganizovat takové ikonické pokrmy jako je pomalu dušené hovězí, je odvaha až drzost, ale já měla na tu omáčku takovou chuť... ;-)
Nejdříve si ...
14.10.2022
Z vody, cukru a droždí necháme vzejít kvásek. Pečlivě proděláme hnětačem s moukou, solí a olejem, až se těsto nelepí na stěny mísy. (Začneme s ...
23.02.2023
Tortily prohřejeme na pánvi nebo v mikrovlnce, pomažeme dresinkem, poklademe plátky zeleniny a lososa. Šikovně zamotáme a je hotovo!
14.10.2022
Ná trošce sádla z vývaru orestujeme nakrájenou cibulku, přidáme očistěnou pokrájenou zeleninu a zalijeme teplým přecezeným vývarem (zbaveným ...
24.04.2015
Vejce i zeleninu pokrájíme na menší kousky.
Přivedeme k varu 75 ml vody, na chvilku odstavíme a mimo zdroj tepla za stálého míchání v ní ...
31.03.2024