Z mouky, soli, tymiánu a vychlazeného tuku pokrájeného na kousky uděláme nejdříve něco jako drobenku, pak přidáme vychlazenou aquafabu nebo studenou ...
01.12.2020
Vodu ve větším hrnci nebo kastrolu přivedeme k varu. Brambory jemně nastrouháme, slijeme z nich přebytečnou vodu, přidáme sůl a škrob a zahustíme ...
31.01.2021
Játra pečlivě očistíme a nakrájíme na kousky. Slaninu vypečeme, přidáme sádlo a orestujeme cibulku. Vložíme játra, opečeme ze všech stran a ...
24.07.2020
Kapustičky omyjeme, odkrojíme košťál, odstraníme případně nepěkné vrchní lístky a překrojíme podélně na poloviny.
Na větší pánvi ...
25.11.2021
Na sádle v nádobě vhodné do trouby opečeme nakrájenou slaninu, vložíme porce králíka, necháme zatáhnout. Maso vyjmeme. Na výpeku orestujeme ...
22.07.2020
Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku a postupně po částech přiléváme studenou vodu a pečlivě rozmícháváme metličkou případné hrudky. ...
18.07.2021
Z vody, cukru a droždí necháme vzejít kvásek. Pečlivě proděláme hnětačem s moukou, solí a olejem, až se těsto nelepí na stěny mísy. (Začneme s ...
13.12.2021
Nejdříve si připravíme všechny suroviny a nakrájíme cibulku. Vše, co budeme balit do ptáčků, pokrájíme na podlouhlé kousky v délce vhodné k ...
23.04.2019