Bramboračka

Hrst sušených hub zalijeme vroucí vodou a necháme nabobtnat. Zeleninu očistíme a nakrájíme. V polévkovém hrnci nejdříve usmažíme světlou jíšku ...
23.04.2019

Dršťková polévka z hlívy ústřičné

Cibuli nadrobno nakrájíme a orestujeme ji v hrnci na sádle dozlatova. Přidáme opláchnutou hlívu pokrájenou na kostičky, zalijeme vývarem, osolíme a ...
23.04.2019

Italské risotto

Nejdříve si připravíme zeleninový vývar, pokud nemáme v zásobě už hotový nebo masový. V hrnci se zesíleným dnem rozpustíme máslo, vsypeme na ...
23.04.2019

Kulajda

Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku a postupně po částech přiléváme studenou vodu a pečlivě rozmícháváme metličkou případné hrudky. ...
23.04.2019

Nálev na okurky

Nálev 15 minut svaříme a necháme zchladnout. Sterilujeme při teplotě 80 stupňů po dobu 20 minut. Do každé sklenice (kromě okurek) patří: 5 ...
23.04.2019

Pečené žampiony portobello

Žampiony oloupeme a odstraníme nohy. Klobouky zevnitř osolíme, opepříme, vyložíme nakrájeným hermelínem a posypeme kořením. Navrch každého ...
23.04.2019