Banán-oves-čoko placičky

Banány rozmělníme vidličkou na kašičku, přilijeme mléko, přidáme vločky, koření i sodu a rozmícháme. Směs necháme aspoň 5 minut odležet. ...
24.04.2019

Bramborový rychlý

Dělat bramborový salát jindy, než na Vánoce, by mne asi normálně nenapadlo, ale vařila jsem si brambor jako přídavek do chleba a vařit 1 až 2 ...
23.04.2019

Dvoubarevný krém

Na tmavý krém rozpustíme čokoládu v parní lázni a rozmícháme s kysanou smetanou. Světlý krém vyšleháme z tvarohu, cukru,rumu a vanilky. Oba ...
24.04.2019

Hořčično-medový dip

Ingredience pečlivě smícháme (med můžeme přepustit v mikrovlnce) a necháme v chladu proležet. Podáváme ke grilovaných pochoutkám. Tip mého ...
25.11.2018

Kokosky

Troubu předehřejeme na 130 °C. Bílky se solí vyšleháme ve vyšší nádobě do polotuha, za stálého mírnějšího šlehání vsypeme po částech ...
24.04.2019

Koprová omáčka

Obereme si omytý kopr, mladé výhonky nadrobno nakrájíme a stonky nevyhazujeme. Přidáme je do základu omáčky pro lepší chuť. Z másla, oleje a mouky ...
23.04.2019

Koprovohořčičný dresink

Med prohřejeme v mikrovlnce, vmícháme obě hořčice a špetku soli, lehce prošleháme metličkou nebo vidličkou a nakonec vmícháme kopr. Necháme aspoň ...
23.04.2019

Koprový dip

Všechny suroviny smícháme, prošleháme vidličkou a necháme v chladnu odležet. Podáváme k masům, zelenině nebo pečivu.
02.06.2015

Kulajda

Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku a postupně po částech přiléváme studenou vodu a pečlivě rozmícháváme metličkou případné hrudky. ...
23.04.2019

Nálev na okurky

Nálev 15 minut svaříme a necháme zchladnout. Sterilujeme při teplotě 80 stupňů po dobu 20 minut. Do každé sklenice (kromě okurek) patří: 5 ...
23.04.2019

Okurky do jedné sklenice

Dolijeme studenou vodou a při teplotě 80 stupňů sterilujeme 20 minut.
23.04.2019