Boršč s fazolemi

Na oleji zpěníme cibulku, vložíme česnek, zarestujeme. Přidáme kořenovou zeleninu i řapíkatý celer a cca 10 minut za stálého míhání lehce ...
04.08.2020

Bramborový rychlý

Dělat bramborový salát jindy, než na Vánoce, by mne asi normálně nenapadlo, ale vařila jsem si brambor jako přídavek do chleba a vařit 1 až 2 ...
27.07.2020

Hořčično-medový dip

Ingredience pečlivě smícháme (med můžeme přepustit v mikrovlnce) a necháme v chladu proležet. Podáváme ke grilovaných pochoutkám. Tip mého ...
11.07.2020

Kokosky

Troubu předehřejeme na 130 °C. Bílky se solí vyšleháme ve vyšší nádobě do polotuha, za stálého mírnějšího šlehání vsypeme po částech ...
26.07.2020

Koprová omáčka

Obereme si omytý kopr, mladé výhonky nadrobno nakrájíme a stonky nevyhazujeme. Přidáme je do základu omáčky pro lepší chuť. Z másla, oleje a mouky ...
22.07.2020

Koprovohořčičný dresink

Med prohřejeme v mikrovlnce, vmícháme obě hořčice a špetku soli, lehce prošleháme metličkou nebo vidličkou a nakonec vmícháme kopr. Necháme aspoň ...
11.07.2020

Kulajda

Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku a postupně po částech přiléváme studenou vodu a pečlivě rozmícháváme metličkou případné hrudky. ...
18.07.2021

Nálev na okurky

Nálev 15 minut svaříme a necháme zchladnout. Sterilujeme při teplotě 80 stupňů po dobu 20 minut. Do každé sklenice (kromě okurek) patří: 5 ...
23.04.2019

Okurky do jedné sklenice

Dolijeme studenou vodou a při teplotě 80 stupňů sterilujeme 20 minut.
21.11.2020