Bramborový vegan guláš

Sojové kostky povaříme ve vývaru 20 minut. Tekutinu slijeme, ale uchováme na další vaření. Mezitím na oleji orestujeme cibulku, zaprášíme moukou, ...
14.10.2022

Cizrna na paprice

Na oleji zesklovatíme cibulku, zarestujeme protlak, vlijeme vodu s bujonem či vývar, přidáme koření a provaříme. Přidáme cca třetinu až polovinu ...
14.10.2022

Čočkotofukarbanátky

Čočku propláchneme, zalijeme vodou, osolíme a 10 minut povaříme. Poté vsypeme vločky a promícháme. Mezitím orestujeme cibulku na oleji, přidáme ...
11.10.2022

Houbový guláš

Cibulku zesklovatíme na oleji, vložíme houby, zalijeme vodou, přidáme koření a zvolna vaříme asi půl hodiny. V půl hrnku vody rozmícháme mouku a ...
28.07.2020

Hovězí na červeném víně

Maso rozkrájíme na větší kostky (asi 5 cm), osolíme, opepříme a zlehka obalíme v mouce. Orestujeme je postupně na rozehřátém sádle, aby se ...
16.07.2020

Nemaso

Suché suroviny (bílkovinu, droždí i koření) promícháme ve větší misce. Bujon rozmícháme v horké vodě. Do vyšší nádoby odvážíme fazole a ...
24.08.2022

Segedín vegan

Nejprve si předpřipravíme sušené sójové maso. Nejlépe ho zbavíme pachutí tak, že ho necháme přejít varem (vzkypět) v čisté vodě. Tuto vodu ...
14.10.2022

Segedínský guláš

Maso pokrájíme na kostky velikosti sousta, slaninu a cibuli na kostičky a zelí překrájíme. Na sádle vypečeme slaninku, přidáme cibuli a necháme ...
14.10.2022

Zelňačka

Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky, osolíme, přidáme kmín a vaříme zvlášť nejdříve 10 minut, přidáme očištěné a nakrájené houby a ...
13.06.2022