Bramborový vegan guláš

Hlavní jídlo

29.04.2020

Suroviny :

100 g sojových kostek
0,5 l silného zeleninového vývaru
olej
3 střední cibule pokrájené na kostičky
5-7 KL oblíbeného koření (mletá sladká paprika, uzená paprika, chilli, do guláše...)
1-2 stroužky česneku
pepř, sůl podle chuti
cca 5 větších brambor oloupaných a pokrájených
hladká mouka, voda
plechovka nakládaných fazolí
2 PL rajského protlaku
majoránka




Postup :

Sojové kostky povaříme ve vývaru 20 minut. Tekutinu slijeme, ale uchováme na další vaření.
Mezitím na oleji orestujeme cibulku, zaprášíme moukou, usmažíme světlou jíšku a vlijeme vývar ze sojových kostek, pečlivě rozmícháme. Přidáme koření , česnek, protlak, vložíme brambory a sojové kostky, dolijeme vodou a vaříme na třední teplotu do změknutí brambor. Před koncem varu přidáme fazole bez nálevu, prohřejeme, dochutíme a nakonec přidáme rozemnutou majoránku.

Podáváme jen tak nebo třeba s domácím chlebem.

Bramborový vegan guláš - recept v PDF