Celerové řízky

Celer očistíme a nakrájíme na plátky cca 1 cm silné (můžeme je ještě překrojit na menší části). Rozkrájený celej předvaříme 5 minut ve vodě ...
01.12.2020

Falešná rybí polévka

Na másle orestujeme zeleninu, kterou poté vyjmeme, zvlášť také orestujeme rybí filé. Obojí společně prohřejeme, zalijeme vínem a necháme alkohol ...
28.07.2020

Losos

Porce ryby omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a opečeme na másle asi 2 minuty z každé strany. Rybu vyjmeme a udržujeme v teple. Podáváme s ...
15.05.2019

Nerybí karbanátky

Na oleji zesklovatíme cibulku, přidáme celer, restujeme do lehkého opečení, zalijeme vývarem, vsypeme vločky, okořeníme a chvilku povaříme (do ...
24.12.2020

Nerybí polévka

Na oleji zesklovatíme cibulku, přidáme kořenovou zeleninu (kromě mrkve na plátky), zarestujeme. Zalijeme bílým vínem a necháme odpařit alkohol. ...
24.12.2020