Falešná rybí polévka

Polévka

31.12.2017

Suroviny :

300 až 400 g rybího filé
cca 300 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel) pokrájené na kousky
2 dcl bílého vína
zeleninový vývar (asi 2 litry)
50 g másla
1 dcl smetany
sůl, oblíbené koření na ryby, muškátový oříšek, špetka šafránu



Postup :

Na másle orestujeme zeleninu, kterou poté vyjmeme, zvlášť také orestujeme rybí filé. Obojí společně prohřejeme, zalijeme vínem a necháme alkohol odpařit. Pak přidáme vývar, koření a pozvolna vaříme asi půl hodiny. Zjemníme smetanou, necháme probublat, dochutíme. Podáváme s opečenými krutonky (z bílé veky pokrájené na kostičky upečené v troubě dozlatova na 160 °C.)

Falešná rybí polévka - recept v PDF