Rybí filé s řeckou omáčkou

Hlavní jídlo

14.02.2018

Suroviny :

asi 400 g rybího file, nejlépe filety tresky
plechovka drcených rajčat nebo oloupaná pokrájená čerstvá
hrst černých oliv pokrájených na kolečka
1 PL nakládaných kaparů
sklenka bílého vína
dijonská hořčice
sůl
pepř
snítka rozmarýnu
olivový olej
citron



Postup :

Rozmražené filé omyjeme, osušíme, zakápneme citronem, osolíme, opepříme, lehce pomažeme hořčicí a necháme odležet.
Rozehřejeme olej a rybku opečeme z obou stran. Podlijeme vínem (které samozřejmě napřed upijeme), necháme odpařit alkohol a pak přidáme rajčata, koření a chvíli podusíme. Před dovařením přidáme olivy a kapary a necháme prohřát.
Podáváme například s brambory.

Rybí filé s řeckou omáčkou - recept v PDF