Zapékané müsli

Ostatní

11.07.2017

Suroviny :

suché suroviny:
2,5 H (hrnku) celozrnných nebo ovesných jemných vloček (např. z Lidlu)
0,5 H strouhaného kokosu
hrst posekaných mandlí
2 KL oblíbeného koření

"mokré" suroviny:
3 PL medu
2 PL hnědého cukru
1 PL melasového nebo podobného sirupu
6 PL oleje

sušené ovoce:
hrst posekaných brusinek
hrst posekaných rozinek
hrst posekaných sušených švestek nebo meruněk

100 g vysokoprocentní čokolády posekané na kousky



Postup :

Na plech s pečícím papírem rozprostřeme suché suroviny, dáme na 15 min péct na 160 °C. Mezitím rozehřejme "mokré suroviny" v kastrůlku jen dokud nezačnou lehce probublávat. Touto směsí pokapeme částečně zapečené suché suroviny a na plechu promícháme. Přidáme i sušené ovoce, opět promícháme. Už zapečeme jen cca 10 minut. Po vychladnutí vmícháme posekanou čokoládu a uzavřeme do vzuchotěsné nádoby.

Podáváme s jogurtem, mlékem nebo jen tak jako zdravé mlsání.

Zapékané müsli - recept v PDF