Na oleji zpěníme cibulku, vložíme česnek, zarestujeme. Přidáme kořenovou zeleninu i řapíkatý celer a cca 10 minut za stálého míhání lehce ...
14.10.2022
Brambory uvaříme ve slupce do poloměkka, necháme vychladnout (ještě lépe je uvařit den předem). Oloupané nastrouháme nahrubo, osolíme, ochutíme ...
16.07.2020
Připravíme si hrnec s vroucí vodou. Zchladlé brambory prolisujeme nebo nastrouháme, přidáme ostatní přísady a vypracujeme těsto, které se nebude ...
11.07.2020
Na oleji zesklovatíme cibulku, zarestujeme protlak, vlijeme vodu s bujonem či vývar, přidáme koření a provaříme. Přidáme cca třetinu až polovinu ...
14.10.2022
Cuketu nahrubo nastrouháme, osolíme a počkáme, až pustí šťávu. Vločky nadrtíme v mixéru na mouku, česnek prolisujeme. Všechny suroviny smícháme ...
23.08.2023
Nejdříve si připravíme světlou jíšku z másla a mouky, za stálého míchání přidáme mléko, pak víno a koření, přivedeme k varu. Stále ...
25.04.2024
V parní lázni (ne vodní lázni, tj. v míse nad lehce bublající vodní hladinou!!!) ručně šleháme žloutky s vínem do lehké pěny. Potom pomalu ...
14.10.2022
Mrkev a celer nahrubo nastrouháme, cibuli nakrájíme. Omyté a osušené maso osolíme, opepříme a opečeme na rozpáleném sádle, aby se zatáhlo. Na ...
14.10.2022
Maso rozkrájíme na větší kostky (asi 5 cm), osolíme, opepříme a zlehka obalíme v mouce. Orestujeme je postupně na rozehřátém sádle, aby se ...
16.07.2020
Jídlo připravujeme jak na sporáku, tak i v troubě. Proto je vhodné použít nádobu, která se hodí pro obojí.
Maso omyjeme, případně odblaníme, ...
28.07.2020
Játra pečlivě očistíme a nakrájíme na kousky. Slaninu vypečeme, přidáme sádlo a orestujeme cibulku. Vložíme játra, opečeme ze všech stran a ...
24.07.2020
Zelí překrojíme podélně na čtvrtiny, vykrojíme košťál a rozkrájíme listy na kousky asi 2 cm velké. Sůl rozmícháme ve vodě, zelí do ní ...
04.01.2024
Obereme si omytý kopr, mladé výhonky nadrobno nakrájíme a stonky nevyhazujeme. Přidáme je do základu omáčky pro lepší chuť. Z másla, oleje a mouky ...
14.10.2022
Na sádle v nádobě vhodné do trouby opečeme nakrájenou slaninu, vložíme porce králíka, necháme zatáhnout. Maso vyjmeme. Na výpeku orestujeme ...
14.10.2022
Po vzejití kvásku pečlivě proděláme s ostatními přísadami těsto, které přikryté čistou utěrkou necháme v teple vykynout asi 3/4 hodiny. Pak na ...
20.02.2023
Uvaříme si tomato-bešamelovou omáčku, kterou pak necháme mírně zchladnout a mezitím si připravíme lasagne. Z másla a mouky si připravíme ve ...
24.07.2020
Do mixéru na smoothie nebo jiného mixéru vložíme meloun, případně led, zředíme vodou, přidáme citronovou šťávu a rozmixujeme do ledové ...
28.07.2020
Suché suroviny (bílkovinu, droždí i koření) promícháme ve větší misce.
Bujon rozmícháme v horké vodě. Do vyšší nádoby odvážíme fazole a ...
18.07.2024
Pěkné brambory neloupeme, starší raději oloupeme. Omyté a osušené je nakrájíme na měsíčky nebo hranolky. Pekáč vyložíme pečícím papírem, ...
23.04.2019
Nakrájenou cibulku orestujeme na oleji. Housku nakrájíme na kostičky a zakrápneme mlékem. Mleté maso smícháme s částí cibule, namočenou houskou, ...
14.10.2022
Sojové maso nejdříve necháme vzkypět v čisté vodě, tu pak slijeme a použijeme novou vodu s bujonem a bobkovým listem nebo zeleninový vývar. Vaříme ...
14.10.2022
Nejprve připravíme rýži, kterou zalijeme v míse studenou vodou a necháme cca čtvrt hodinky stát. Pak až desetkát propláchneme pokaždé novou ...
14.10.2022
Na oleji zesklovatíme cibulku, přidáme vločky, orestujeme je a ochutíme kurkumou.
Zalijeme vývarem, osolíme, přidáme zeleninu a zvolna vaříme asi ...
14.10.2022