Bramborové krokety

Připravíme si oblíbené těsto, které můžeme vylepšit i nějakým přídavkem. Navlhčenýma rukama tvarujeme kuličky o průměru asi 3 cm a obalíme ve ...
19.02.2022

Hovězí s rajskou omáčkou

Jídlo připravujeme jak na sporáku, tak i v troubě. Proto je vhodné použít nádobu, která se hodí pro obojí. Maso omyjeme, případně odblaníme, ...
28.07.2020

Hrnečkové knedlíky

Našleháme sníh z bílků. V mléce rozmícháme sůl a žloutky. Vmícháme mouku a rohlíky. Nakonec těsto odlehčíme sněhem. Plníme ze 2/3 do ...
09.07.2020

Kynuté knedlíky

Po vzejití kvásku pečlivě proděláme s ostatními přísadami těsto, které přikryté čistou utěrkou necháme v teple vykynout asi 3/4 hodiny. Pak na ...
20.02.2023

Sójové výpečky

Sojové maso nejdříve necháme vzkypět v čisté vodě, tu pak slijeme a použijeme novou vodu s bujonem a bobkovým listem nebo zeleninový vývar. Vaříme ...
14.10.2022

Tofu vypečená slaninka

Tofu nakrájíme na plátky asi půl centimetru silné, položíme mezi na papírovou utěrku a vymačkáme přebytečnou vodu (např. mezi dvě plastová ...
14.07.2022

Tvarohové knedlíčky

Množství stačí pro 3 až 4 jedlíky, většinou mi vyjde cca 65 knedlíčků velikosti ping-pongového míčku. Všechny ingredience smícháme, pokud ...
14.10.2022

Vepřové pečené

Maso omyjeme a osušíme. Kůži na bůčku pečlivě prokrájíme do mřížky, bohatě osolíme, okmínujeme (drcený a celý), kotletky nebo jiné plátky po ...
15.08.2014