Bochánek - podklad pod med

Těsto si připravíme v domácí pekárně - program hnětení a kynutí nebo pomocí hnětače (robota). Vkládáme nejdříve tekuté, pak sypké suroviny. ...
03.10.2022

Hranatý bochánek s LM

Všechny suroviny (vyjma sušeného ovoce a mandlí) navážíme přímo do pekárny (nejdříve tekuté, pak suché) a dáme míchat. Až je těsto ...
27.05.2021

Langoše

Půl hrnku mléka ohřejeme, vsypeme rozdrobené droždí i cukr, rozmícháme a necháme vzejít. Pak přidáme ostatní mléko, mouku a zaděláme těsto, ...
12.07.2022

Rohlíčky rolované

1. den ( Preferment ) Kvásek rozmícháme v 125 g vody, pečlivě promícháme resp. prohněteme s 250 g mouky. Přikryjeme potravinářskou fólií a ...
14.10.2022

Šlehačková vánočka

Den předem si namočíme rozinky. Pokud jsou větší velikosti (např. sultánky), tak je raději pokrájíme na menší kousky. Kdo nemá rád rozinky, ...
28.07.2020