Bezinternetový chléb

15.05.2023

Vše v uvedeném pořadí navážíme rovnou do nádoby z pekárny, tu pak vložíme do přístroje a zapneme ...

Bochánek - podklad pod med

03.10.2022

Těsto si připravíme v domácí pekárně - program hnětení a kynutí nebo pomocí hnětače (robota). ...

Bramborová buchta

26.07.2022

Po opakovaných trápeních s "klesáním" středu buchty pečením ve vysoké formě (ať pekárny nebo ...

Bramborový chléb světlý

26.03.2023

Vařené brambory stačí pokrájet mřížkovým krájedlem na bramborový salát. Ve spolupráci s ...

Brokoliplacky vegan

16.10.2020

Nejprve si smícháme směs nahrazující vejce. Brokolici opláchneme a odstraníme dřevnatou část ...

Burgerové housky

14.10.2022

Z vlažné vody, droždí a cukru necháme vzejít kvásek. Přidáme ostatní suroviny (mouky nejdříve ...

Ciabatta

09.12.2023

Nejméně pracné je nechat vypracovat těsto v pekárně nebo robotu, ale lze to samozřejmě i ...

Cibulový quiche vegan

20.02.2023

Z mouky, soli, tymiánu a vychlazeného tuku pokrájeného na kousky uděláme nejdříve něco jako drobenku, ...

Drožďová pomazánka

11.07.2020

Na oleji zesklovatíme cibulku, přidáme rozdrobené droždí a pomalu přepustíme (za stálého míchání ...

Dvojkváskový s bramborem

03.08.2020

Několik hodin předem si připravíme rozkvasy, z livevito madre odbereme 150 g do těsta a zbytek odložíme ...

Gnocchi s pestem a rajčaty

22.07.2020

Cibulku oloupeme, nakrájíme a zesklovatíme na trošce oleje. Přidáme ostatní suroviny a necháme vše ...

Houstičky

02.08.2022

Z vlažného mléka, droždí a cukru necháme vzejít kvásek. V pekárně či robotu necháme všechny ...

Houstičky vegan

14.08.2021

Z vlažného mléka, droždí a cukru necháme vzejít kvásek. V pekárně či robotu necháme všechny ...

Hranatá veka z droždí

05.12.2021

Veškeré suroviny od tekutých po suché svěříme pekárně a upečeme na oblíbený program. (U nás ...

Hranatý bochánek s LM

27.05.2021

Všechny suroviny (vyjma sušeného ovoce a mandlí) navážíme přímo do pekárny (nejdříve tekuté, pak ...

Hvězda a věnec

24.07.2020

Suroviny na kvásek smícháme a necháme vzejít. Přendáme do pekárny, přidáme ostatní suroviny, ...

Chléb bez rozkvasu

07.11.2024

Nejdříve spařímesemínka nebo vločky a necháme je zchladnout. Pak do pekárny dáme suroviny v uvedeném ...

Chlebovky Hubatovky

21.11.2020

Do mísy z pekárny či robota přemístíme rozkvas, přilijeme vodu, přisypeme mouky, chlebovou drobenku, ...

Italské pečivo Foccacia

11.07.2020

Z vody, droždí a cukru rozmícháme a necháme vzejít kvásek. Tím zaděláme těsto z mouky, soli a ...

Jednoduché špagety

21.11.2020

Nejdříve si připravíme omáčku: Ve větší pánvi na oleji orestujeme pokrájenou cibulku, dále ...

Klasický vegan koláč

26.02.2023

Z mléka, trochu cukru a droždí rozmícháme a necháme vzejít kvásek. Ten smícháme s ostatními ...

Kmínový chléb

23.01.2023

Vzešlý chlebový kvásek přendáme do pekárny, přidáme tekutiny a ostatní suroviny. Před pečením ...

Koblihy

31.01.2023

Ve vlažném mléce s cukrem rozmícháme droždí a necháme ho vzejít. Po přidání ostatních surovin ...

Kuskus se zeleninou

21.06.2024

Nejprve si připravíme zeleninový vývar. Pokud spěcháme, tak lze použít i z kostky. Pak na oleji ...

Kynuté buchty

20.02.2023

Zkoušela jsem obě verze buchet (běžnou i vegan) a připadají mi chuťově téměř ...

Kynuté knedlíky

20.02.2023

Po vzejití kvásku pečlivě proděláme s ostatními přísadami těsto, které přikryté čistou utěrkou ...

Kynutý perník

25.04.2022

Všechny suroviny vložíme do pekárny, necháme propracovat těsto na program pizza. Po vykynutí na asi ...

Langoše

12.07.2022

Půl hrnku mléka ohřejeme, vsypeme rozdrobené droždí i cukr, rozmícháme a necháme vzejít. Pak ...

Lasagne vegan

30.10.2021

Začneme bešamelovou omáčkou: z oleje a mouky si připravíme světlou jíšku, kterou pečlivě ...

Litý kynutý koláč s drobenkou

11.07.2020

Z mléka, 1 KL cukru a droždí rozmícháme a necháme vzejít kvásek. Ten smícháme s ostatními ...

Lívance

14.10.2022

V části vlažného mléka rozmícháme droždí, trochu cukru a necháme vzejít kvásek. Ve zbylém mléce ...

Lívance vegan

28.07.2020

V teplém mléce rozmícháme droždí, cukr a necháme vzejít kvásek. Mimo smícháme mouku, sůl, vegavajo ...

Lněný toastový

07.12.2022

Asi 8 - 12 h předem si rozmícháme (namnožíme) lievito madre (LM). Také zalijeme lněné semínko a ...

Mazací chléb

13.12.2022

Tenhle recept vznikl na přání mé rodiny. Chválili sice mé nadýchané či ochucené chlebíky, ale mazat ...

Minirolky skořicové

20.11.2022

V mléce rozmícháme moučkový cukr a droždí, přidáme ostatní suroviny a zaděláme těstíčko. ...

Nemaso

18.07.2024

Suché suroviny (bílkovinu, droždí i koření) promícháme ve větší misce. Bujon rozmícháme v horké ...

Pivní chléb

27.07.2020

Přes noc rozběhnutý rozkvas smícháme s ostatními surovinami v robotu asi 10 minut (nejdříve pomalý ...

Pivní rohlíčky

26.07.2020

Nejdříve si necháme vzejít kvásek ze 100 ml vlažné vody, cukru a rozdrobeného droždí. Nejsnazší je ...

Pivní tyčinky

20.02.2023

Těsto uhněteme ručně, v robotu nebo necháme vypracovat v domácí pekárně na program "pizza". Po ...

Pizza na kámen

23.02.2023

Z vody, cukru a droždí necháme vzejít kvásek. Pečlivě proděláme hnětačem s moukou, solí a olejem, ...

Pouťové koláče

11.07.2020

Nejdříve si necháme vzejít kvásek a pak zaděláme těsto, které necháme aspoň hodinu v teple ...

Pšeničný chléb s lievito madre

05.12.2021

Tento chléb je vhodný díky tvárnosti těsta i pro začátečníky. Většinu práce obstará robot a to ...

Rajčatový (olivový) chlebík

14.10.2022

Do pekárny dáme tekuté, pak sypké suroviny, nakonec droždí a cukr. Spustíme program na těsto s ...

Rohlíčky rolované

14.10.2022

1. den ( Preferment ) Kvásek rozmícháme v 125 g vody, pečlivě promícháme resp. prohněteme s 250 g ...

Rozpeky

25.07.2020

Suroviny dáme do pekárny v uvedeném pořadí, necháme promíchat a vykynout. Pak rozdělíme na 8 ...

Ruměnky vegan

20.02.2023

Těsto nechám vypracovat v domácí pekárně. Nejprve vložím tekuté suroviny, pak suché a zapnu program ...

Rychlý bochník

28.07.2020

Suroviny na rozkvas necháme prokvasit 4 - 6 hodin na dvojnásobek. (Pokud je v místnosti chladno, dám do ...

Rychlý bochník s pivem

11.07.2020

K vzešlému (nabublinkovanému a na dvojnásobek zvětšenému rozkvasu) do mísy robota přidáme pivo, ...

Sójové výpečky

14.10.2022

Sojové maso nejdříve necháme vzkypět v čisté vodě, tu pak slijeme a použijeme novou vodu s bujonem a ...

Svačinovky

26.07.2020

Nejprve si připravíme půlden dopředu rozvas, pak cca hodinu před mícháním těsta záparu/kaši a pak ...

Sýrový chléb

26.03.2023

Nejprve si nastrouháme sýr, ale do těsta přidáváme až později. Do mísy v pekárně dáme suroviny v ...

Šlehačková vánočka

28.07.2020

Den předem si namočíme rozinky. Pokud jsou větší velikosti (např. sultánky), tak je raději ...

Špagety aglio olio e peperoncino

27.01.2024

Špagety uvaříme podle doporučení na obalu. Mezitím si na středním plameni na oleji orestujeme ...

Toastový chléb s lievito madre

28.11.2023

Do mísy v pekárně dáme suroviny v tomto pořadí: lievito madre, voda, olej, droždí, cukr, mouky a sůl. ...

Tofu vypečená slaninka

14.07.2022

Tofu nakrájíme na plátky asi půl centimetru silné, položíme mezi na papírovou utěrku a vymačkáme ...

Tofujíčka

20.02.2023

Cibulku restujeme na oleji do požadované barvy (jen sklovatá či dozlatova). Mezitím si rukou do misky ...

Trdelníky

20.02.2023

Nejdříve rozmícháme droždí ve vodě s cukrem a necháme vzejít. Pak smícháme s ostatními surovinami ...

Tyčinky

28.07.2020

(Nejdříve si nakrmíme a necháme uzrát tuhý pšeničný kvas - lievito madre. Cca 3 hodiny v teple ...

Vánočka s pšeničným kváskem

28.07.2020

Všechny suroviny kromě mandlí a namočeného ovoce řádně prohněteme ručně, pomocí domácí pekárny ...

Vegan sýr

21.02.2021

Všechny suroviny kromě přídavku rozmixujeme, podle chuti přidáme přídavek (bylinky či hrubozrnné ...

Vypečený chlebík

11.12.2021

Vše postupně řidáváme do mísy robota, nejdříve tekuté, pak sypké. Mícháme cca 7 minut na ...

Závin Štědrák

20.02.2023

Suroviny na těsto smícháme (nejlépe v pekárně) a necháme vykynout v teple na dvojnásobek. Mezitím si ...

Zelný kváskový chléb

26.03.2023

Nejprve dáme do pekárny rozkvas, vodu, pak mouky, sůl, droždí a cukr. Po částečném promíchání ...

Zrníčkový chlebík

26.03.2023

Nejprve si navážíme či odměříme zrníčka podle chuti a zalijeme je převařenou vodou o stejném ...