Vše v uvedeném pořadí navážíme rovnou do nádoby z pekárny, tu pak vložíme do přístroje a zapneme ...
Těsto si připravíme v domácí pekárně - program hnětení a kynutí nebo pomocí hnětače (robota). ...
Po opakovaných trápeních s "klesáním" středu buchty pečením ve vysoké formě (ať pekárny nebo ...
Vařené brambory stačí pokrájet mřížkovým krájedlem na bramborový salát. Ve spolupráci s ...
Nejprve si smícháme směs nahrazující vejce. Brokolici opláchneme a odstraníme dřevnatou část ...
Z vlažné vody, droždí a cukru necháme vzejít kvásek. Přidáme ostatní suroviny (mouky nejdříve ...
Nejméně pracné je nechat vypracovat těsto v pekárně nebo robotu, ale lze to samozřejmě i ...
Z mouky, soli, tymiánu a vychlazeného tuku pokrájeného na kousky uděláme nejdříve něco jako drobenku, ...
Na oleji zesklovatíme cibulku, přidáme rozdrobené droždí a pomalu přepustíme (za stálého míchání ...
Několik hodin předem si připravíme rozkvasy, z livevito madre odbereme 150 g do těsta a zbytek odložíme ...
Cibulku oloupeme, nakrájíme a zesklovatíme na trošce oleje. Přidáme ostatní suroviny a necháme vše ...
Z vlažného mléka, droždí a cukru necháme vzejít kvásek. V pekárně či robotu necháme všechny ...
Z vlažného mléka, droždí a cukru necháme vzejít kvásek. V pekárně či robotu necháme všechny ...
Veškeré suroviny od tekutých po suché svěříme pekárně a upečeme na oblíbený program. (U nás ...
Všechny suroviny (vyjma sušeného ovoce a mandlí) navážíme přímo do pekárny (nejdříve tekuté, pak ...
Suroviny na kvásek smícháme a necháme vzejít. Přendáme do pekárny, přidáme ostatní suroviny, ...
Nejdříve spařímesemínka nebo vločky a necháme je zchladnout. Pak do pekárny dáme suroviny v uvedeném ...
Do mísy z pekárny či robota přemístíme rozkvas, přilijeme vodu, přisypeme mouky, chlebovou drobenku, ...
Z vody, droždí a cukru rozmícháme a necháme vzejít kvásek. Tím zaděláme těsto z mouky, soli a ...
Nejdříve si připravíme omáčku: Ve větší pánvi na oleji orestujeme pokrájenou cibulku, dále ...
Z mléka, trochu cukru a droždí rozmícháme a necháme vzejít kvásek. Ten smícháme s ostatními ...
Vzešlý chlebový kvásek přendáme do pekárny, přidáme tekutiny a ostatní suroviny. Před pečením ...
Ve vlažném mléce s cukrem rozmícháme droždí a necháme ho vzejít. Po přidání ostatních surovin ...
Nejprve si připravíme zeleninový vývar. Pokud spěcháme, tak lze použít i z kostky. Pak na oleji ...
Zkoušela jsem obě verze buchet (běžnou i vegan) a připadají mi chuťově téměř ...
Po vzejití kvásku pečlivě proděláme s ostatními přísadami těsto, které přikryté čistou utěrkou ...
Všechny suroviny vložíme do pekárny, necháme propracovat těsto na program pizza. Po vykynutí na asi ...
Půl hrnku mléka ohřejeme, vsypeme rozdrobené droždí i cukr, rozmícháme a necháme vzejít. Pak ...
Začneme bešamelovou omáčkou: z oleje a mouky si připravíme světlou jíšku, kterou pečlivě ...
Z mléka, 1 KL cukru a droždí rozmícháme a necháme vzejít kvásek. Ten smícháme s ostatními ...
V části vlažného mléka rozmícháme droždí, trochu cukru a necháme vzejít kvásek. Ve zbylém mléce ...
V teplém mléce rozmícháme droždí, cukr a necháme vzejít kvásek. Mimo smícháme mouku, sůl, vegavajo ...
Asi 8 - 12 h předem si rozmícháme (namnožíme) lievito madre (LM). Také zalijeme lněné semínko a ...
Tenhle recept vznikl na přání mé rodiny. Chválili sice mé nadýchané či ochucené chlebíky, ale mazat ...
V mléce rozmícháme moučkový cukr a droždí, přidáme ostatní suroviny a zaděláme těstíčko. ...
Suché suroviny (bílkovinu, droždí i koření) promícháme ve větší misce. Bujon rozmícháme v horké ...
Přes noc rozběhnutý rozkvas smícháme s ostatními surovinami v robotu asi 10 minut (nejdříve pomalý ...
Nejdříve si necháme vzejít kvásek ze 100 ml vlažné vody, cukru a rozdrobeného droždí. Nejsnazší je ...
Těsto uhněteme ručně, v robotu nebo necháme vypracovat v domácí pekárně na program "pizza". Po ...
Z vody, cukru a droždí necháme vzejít kvásek. Pečlivě proděláme hnětačem s moukou, solí a olejem, ...
Nejdříve si necháme vzejít kvásek a pak zaděláme těsto, které necháme aspoň hodinu v teple ...
Tento chléb je vhodný díky tvárnosti těsta i pro začátečníky. Většinu práce obstará robot a to ...
Do pekárny dáme tekuté, pak sypké suroviny, nakonec droždí a cukr. Spustíme program na těsto s ...
1. den ( Preferment ) Kvásek rozmícháme v 125 g vody, pečlivě promícháme resp. prohněteme s 250 g ...
Suroviny dáme do pekárny v uvedeném pořadí, necháme promíchat a vykynout. Pak rozdělíme na 8 ...
Těsto nechám vypracovat v domácí pekárně. Nejprve vložím tekuté suroviny, pak suché a zapnu program ...
Suroviny na rozkvas necháme prokvasit 4 - 6 hodin na dvojnásobek. (Pokud je v místnosti chladno, dám do ...
K vzešlému (nabublinkovanému a na dvojnásobek zvětšenému rozkvasu) do mísy robota přidáme pivo, ...
Sojové maso nejdříve necháme vzkypět v čisté vodě, tu pak slijeme a použijeme novou vodu s bujonem a ...
Nejprve si připravíme půlden dopředu rozvas, pak cca hodinu před mícháním těsta záparu/kaši a pak ...
Nejprve si nastrouháme sýr, ale do těsta přidáváme až později. Do mísy v pekárně dáme suroviny v ...
Den předem si namočíme rozinky. Pokud jsou větší velikosti (např. sultánky), tak je raději ...
Špagety uvaříme podle doporučení na obalu. Mezitím si na středním plameni na oleji orestujeme ...
Do mísy v pekárně dáme suroviny v tomto pořadí: lievito madre, voda, olej, droždí, cukr, mouky a sůl. ...
Tofu nakrájíme na plátky asi půl centimetru silné, položíme mezi na papírovou utěrku a vymačkáme ...
Cibulku restujeme na oleji do požadované barvy (jen sklovatá či dozlatova). Mezitím si rukou do misky ...
Nejdříve rozmícháme droždí ve vodě s cukrem a necháme vzejít. Pak smícháme s ostatními surovinami ...
(Nejdříve si nakrmíme a necháme uzrát tuhý pšeničný kvas - lievito madre. Cca 3 hodiny v teple ...
Všechny suroviny kromě mandlí a namočeného ovoce řádně prohněteme ručně, pomocí domácí pekárny ...
Všechny suroviny kromě přídavku rozmixujeme, podle chuti přidáme přídavek (bylinky či hrubozrnné ...
Vše postupně řidáváme do mísy robota, nejdříve tekuté, pak sypké. Mícháme cca 7 minut na ...
Suroviny na těsto smícháme (nejlépe v pekárně) a necháme vykynout v teple na dvojnásobek. Mezitím si ...
Nejprve dáme do pekárny rozkvas, vodu, pak mouky, sůl, droždí a cukr. Po částečném promíchání ...
Nejprve si navážíme či odměříme zrníčka podle chuti a zalijeme je převařenou vodou o stejném ...
ančovičky aquafaba bábovka banán bazalka bešamel bochánek brambory brokolice broskve buchta celer cibule cizrna cuketa cukroví čaj česnek čočka čokoláda děti dort dresink drobenka droždí fazole gluten gnocchi guláš Hlavní jídlo Horkovzdušná fritéza hořčice houby hovězí hrášek chléb jablka jahody játra jogurt káva klobása knedlíky koláč kopr králík krupice křen kukuřice kuře kuskus kvásek lievito madre listové těsto lívance losos luštěniny mák med meruňky míchaný nápoj mleté Moučník mozzarella mrkev muffiny nákyp nálev Nápoje nektarinky odpalované těsto okurka olivy omáčka Ostatní palačinky paprika párky pažitka pečeně pečivo Pekárna perníčky piškoty pizza placky podmáslí Polévka Pomazánka Příloha pudink rajčata ricotta rum rybíz ryby rýže Salát seitan slanina smažené Smoothie sójové maso sýr špekáčky špenát švestky těstoviny tofu tvaroh uzené vafle Vánoce vegan vegetarián vejce Velikonoce vepřové vločky vývar zavařenina Zavařování zázvor zelenina zelí zmrzlina žampiony