Nejdříve si připravíme míchaná vajíčka do oblíbené konzistence (cca 1-2 vejce na osobu). Pečivo ...
Nejprve si formu na bábovku vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou včetně středu. Vejce s cukrem ...
Banány rozmačkáme vidličkou, smícháme s ostatními tekutými surovinami, přidáme sypké suroviny a ...
Vše v uvedeném pořadí navážíme rovnou do nádoby z pekárny, tu pak vložíme do přístroje a zapneme ...
Vařené brambory stačí pokrájet mřížkovým krájedlem na bramborový salát. Ve spolupráci s ...
Dělat bramborový salát jindy, než na Vánoce, by mne asi normálně nenapadlo, ale vařila jsem si brambor ...
Sojové kostky povaříme ve vývaru 20 minut. Tekutinu slijeme, ale uchováme na další vaření. Mezitím ...
Protože naše děti od dětství milují dudáckou i budapešťskou pomazánku a prodejnu s lahůdkami máme ...
Z vlažné vody, droždí a cukru necháme vzejít kvásek. Přidáme ostatní suroviny (mouky nejdříve ...
Očištěný celer najemno nastrouháme, pokapeme citronovou šťávou, aby nezhnědl a vmícháme ostatní ...
Půl dne předem si necháme prokvasit kvas. Pak přidáme další vodu (nebo 1:1 vodu s kefírem) a ...
Přes noc nebo několik hodin dopředu si necháme vzejít rozkvas (záleží na okolní teplotě). 2 lžíce ...
Nejméně pracné je nechat vypracovat těsto v pekárně nebo robotu, ale lze to samozřejmě i ...
Cibuli a česnek nasekáme na jemno. V hrnci rozehřejeme olej a zesklovatíme cibuli. Přidáme česnek, ...
Do větší mísy si dáme rohlíky a zakrápneme je mlékem. Až nasáknou, přidáme všechny suroviny a ...
Cibuli nadrobno nakrájíme a orestujeme ji v hrnci na polovině oleje dozlatova. Přidáme opláchnutou ...
Několik hodin předem si připravíme rozkvasy, z livevito madre odbereme 150 g do těsta a zbytek odložíme ...
Rozehřejeme olej a přidáme na půlkolečka nakrájenou cibuli. Za stálého míchání restujeme pět ...
Vejce rozšleháme s mlékem a kořením. Plátky pečiva rozkrojíme na menší kusy pro snazší manipulaci. ...
Cibulku zesklovatíme na oleji, vložíme houby, zalijeme vodou, přidáme koření a zvolna vaříme asi půl ...
Z vlažného mléka, droždí a cukru necháme vzejít kvásek. V pekárně či robotu necháme všechny ...
Z vlažného mléka, droždí a cukru necháme vzejít kvásek. V pekárně či robotu necháme všechny ...
Veškeré suroviny od tekutých po suché svěříme pekárně a upečeme na oblíbený program. (U nás ...
Všechny suroviny (vyjma sušeného ovoce a mandlí) navážíme přímo do pekárny (nejdříve tekuté, pak ...
Našleháme sníh z bílků. V mléce rozmícháme sůl a žloutky. Vmícháme mouku a rohlíky. Nakonec ...
Nejdříve spařímesemínka nebo vločky a necháme je zchladnout. Pak do pekárny dáme suroviny v uvedeném ...
Na másle orestujeme cibulku, přidáme zeleninu a po lehkém opečení zalijeme vývarem. Asi 10 minut ...
Do mísy z pekárny či robota přemístíme rozkvas, přilijeme vodu, přisypeme mouky, chlebovou drobenku, ...
Ve vyšší skleněné či keramické nádobě (džbánu) smícháme asi 125 ml vlažné vody se 100 g mouky. ...
Vzešlý chlebový kvásek přendáme do pekárny, přidáme tekutiny a ostatní suroviny. Před pečením ...
Krajíc na krájíme na kostičky, vložíme do nízkého pekáčku určeného do horkovzdušné fritézy, ...
Smícháme mléko, olej a vejce, vmícháme suché přísady a nakonec postupně opatrně vmícháme sníh. ...
Kvásek s vodou a celozrnnou moukou pečlivě rozmícháme a necháme při pokojové teplotě 6 až 12 hodin ...
Tenhle recept vznikl na přání mé rodiny. Chválili sice mé nadýchané či ochucené chlebíky, ale mazat ...
Zvlášť smícháme suché a zvlášť mokré suroviny. Potom smícháme vše dohromady a přemístíme do ...
Ovesné vločky zalijeme vodou, tak aby hladina byla cca 2 cm nad vločkami, a necháme při pokojové ...
Kuře pečlivě omyjeme, osušíme a necháme aspoň hodinu při pokojové teplotě "prohřát". Pak uvnitř i ...
Suché ingredience v míse promícháme, po okrajích vlijeme rozpuštěný med s máslem a doprostřed do ...
Přes noc rozběhnutý rozkvas smícháme s ostatními surovinami v robotu asi 10 minut (nejdříve pomalý ...
Nejdříve si necháme vzejít kvásek ze 100 ml vlažné vody, cukru a rozdrobeného droždí. Nejsnazší je ...
Tento chléb je vhodný díky tvárnosti těsta i pro začátečníky. Většinu práce obstará robot a to ...
Do pekárny dáme tekuté, pak sypké suroviny, nakonec droždí a cukr. Spustíme program na těsto s ...
Suroviny dáme do pekárny v uvedeném pořadí, necháme promíchat a vykynout. Pak rozdělíme na 8 ...
Těsto nechám vypracovat v domácí pekárně. Nejprve vložím tekuté suroviny, pak suché a zapnu program ...
Na pláty chleba rozetřeme trochu kečupu, posypeme bylinkami, poklademe na kousky natrhanou šunkou a ...
Suroviny na rozkvas necháme prokvasit 4 - 6 hodin na dvojnásobek. (Pokud je v místnosti chladno, dám do ...
K vzešlému (nabublinkovanému a na dvojnásobek zvětšenému rozkvasu) do mísy robota přidáme pivo, ...
Měla jsem chuť na něco podobného snídaňovým "zdravým cereáliím", ale po prostudování složení... ...
Nejprve si připravíme půlden dopředu rozvas, pak cca hodinu před mícháním těsta záparu/kaši a pak ...
Nakrájené housky zakrápneme mlékem a necháme nasáknout. Pekáček vymažeme máslem. Nakrájená jablka ...
Nejprve si nastrouháme sýr, ale do těsta přidáváme až později. Do mísy v pekárně dáme suroviny v ...
Do mísy v pekárně dáme suroviny v tomto pořadí: lievito madre, voda, olej, droždí, cukr, mouky a sůl. ...
(Nejdříve si nakrmíme a necháme uzrát tuhý pšeničný kvas - lievito madre. Cca 3 hodiny v teple ...
Mrkev očistíme a nakrájíme škrabkou nebo nožem na tenké plátky. Ty povaříme 3 minuty ve vroucí ...
Vejce si rozdělíme na bílky a žloutky (každý žloutek zvlášť). Bílky osolíme, opepříme a ...
Maso omyjeme a osušíme. Kůži na bůčku pečlivě prokrájíme do mřížky, bohatě osolíme, okmínujeme ...
Vše postupně řidáváme do mísy robota, nejdříve tekuté, pak sypké. Mícháme cca 7 minut na ...
Nejprve dáme do pekárny rozkvas, vodu, pak mouky, sůl, droždí a cukr. Po částečném promíchání ...
Nejprve si navážíme či odměříme zrníčka podle chuti a zalijeme je převařenou vodou o stejném ...
Uzená žebra rozdělíme tak, aby se nám vešla naskládat do hrnce. Zalijeme je studenou vodou, přidáme ...
Tvaroh smícháme s vanilkový cukrem, rumem a rozinkami. Pečivo si nakrájíme na asi centimetrové plátky. ...
ančovičky aquafaba bábovka banán bazalka bešamel bochánek brambory brokolice broskve buchta celer cibule cizrna cuketa cukroví čaj česnek čočka čokoláda děti dort dresink drobenka droždí fazole gluten gnocchi guláš Hlavní jídlo Horkovzdušná fritéza hořčice houby hovězí hrášek chléb jablka jahody játra jogurt káva klobása knedlíky koláč kopr králík krupice křen kukuřice kuře kuskus kvásek lievito madre listové těsto lívance losos luštěniny mák med meruňky míchaný nápoj mleté Moučník mozzarella mrkev muffiny nákyp nálev Nápoje nektarinky odpalované těsto okurka olivy omáčka Ostatní palačinky paprika párky pažitka pečeně pečivo Pekárna perníčky piškoty pizza placky podmáslí Polévka Pomazánka Příloha pudink rajčata ricotta rum rybíz ryby rýže Salát seitan slanina smažené Smoothie sójové maso sýr špekáčky špenát švestky těstoviny tofu tvaroh uzené vafle Vánoce vegan vegetarián vejce Velikonoce vepřové vločky vývar zavařenina Zavařování zázvor zelenina zelí zmrzlina žampiony