Několik hodin až den předem si připravíme vejce. Nejprve je vložíme do osolené vroucí vody a vaříme ...
Oprané a okapané lístky bazalky vložíme do vysoké nádoby (ideálně té dodávané s ponorným ...
Na oleji zpěníme cibulku, vložíme česnek, zarestujeme. Přidáme kořenovou zeleninu i řapíkatý celer ...
Hrst sušených hub zalijeme vroucí vodou a necháme nabobtnat. Zeleninu očistíme a nakrájíme. V ...
Oloupané brambory nastrouháme najemno. Vmícháme po lžících mouku (podle potřeby a požadované ...
Po opakovaných trápeních s "klesáním" středu buchty pečením ve vysoké formě (ať pekárny nebo ...
Sojové kostky povaříme ve vývaru 20 minut. Tekutinu slijeme, ale uchováme na další vaření. Mezitím ...
Cibuli nakrájíme na tenká půlkolečka či tenké měsíčky, česnek na tenké plátky. Společně ...
Z mouky, soli, tymiánu a vychlazeného tuku pokrájeného na kousky uděláme nejdříve něco jako drobenku, ...
Cuketu nahrubo nastrouháme, osolíme a počkáme, až pustí šťávu. Vločky nadrtíme v mixéru na mouku, ...
Na oleji orestujeme cibulku, přidáme mrkev, zarestujeme. Přilijeme vývar, přidáme rajčata, protlak, ...
Cibuli a česnek nasekáme na jemno. V hrnci rozehřejeme olej a zesklovatíme cibuli. Přidáme česnek, ...
Nejprve si propláchneme červenou čočku studenou vodou a pak zalijeme horkou vodou, ve které ji uvaříme ...
Cibuli nadrobno nakrájíme a orestujeme ji v hrnci na polovině oleje dozlatova. Přidáme opláchnutou ...
Maso rozkrájíme na větší kostky (asi 5 cm), osolíme, opepříme a zlehka obalíme v mouce. Orestujeme je ...
Nejdříve si přebereme hrách a propláchneme ho v cedníku. Vsypeme do hrnce a zalijeme asi půl litrem ...
Všechny suroviny rozmixujeme ponorným mixérem do hrubosti/jemnosti, která nám vyhovuje. Pokud je hummus ...
Na másle orestujeme cibulku, přidáme zeleninu a po lehkém opečení zalijeme vývarem. Asi 10 minut ...
Ve větším hrnci zesklovatíme na oleji cibulku. Pak vsypeme nakrájenou mrkev a asi 5 minut restujeme. ...
Nadrobnou nakrájenou cibulku zesklovatíme na oleji, vsypeme celý balíček mraženého hrášku, zalijeme ...
Nejdříve si připravíme omáčku: Ve větší pánvi na oleji orestujeme pokrájenou cibulku, dále ...
Nejprve si předpřipravíme sušené sójové maso. Nejlépe ho zbavíme pachutí tak, že ho necháme ...
Zelí překrojíme podélně na čtvrtiny, vykrojíme košťál a rozkrájíme listy na kousky asi 2 cm ...
Očištěný celer nakrájíme na kostky, v míse promícháme s polovinou oleje a pořádně posolíme a ...
Očištěnou a na kostičky nakrájenou cibuli zesklovatíme na oleji. Přidáme očištěnou a na kostičky ...
Maso s kostmi omyjeme, větší kusy přesekneme, vložíme do hrnce a zalijeme studenou vodou. Přidáme ...
Půl hrnku mléka ohřejeme, vsypeme rozdrobené droždí i cukr, rozmícháme a necháme vzejít. Pak ...
Zveganizovat takové ikonické pokrmy jako je pomalu dušené hovězí, je odvaha až drzost, ale já měla na ...
Většinou používám zbývající kaši, kterou jsme nesnědli jako přílohu, ale můžete si připravit ...
Omytou krkovici okořeníme pořádně ze všech stran a vložíme do pekáčku na vrstvu na měsíčky ...
Nejprve spaříme rajčata. (Špičku nakrojíme do kříže, zalijeme vroucí vodou, aby byla ponořená. Po ...
Nejdříve si ideálně několik hodin dopředu horkou vodou zalijeme lněné semínko (buď rovnou mleté ...
Nejdříve si připravíme nálev z oleje. Oloupanou cibulku si nakrájíme na tenká čtvrtkolečka, česnek ...
Špagety uvaříme podle doporučení na obalu. Mezitím si na středním plameni na oleji orestujeme ...
Na olivovém oleji zesklovatíme nadrobno pokrájenou malou cibulku a česnek. Přidáme rajčatový protlak a ...
Oloupanou okurku nahrubo nastrouháme a vymačkáme šťávu (nevyhazovat, ale vypít!). Přidáme ...
Nejdříve si uvaříme červenou čočku, stačí 10 minut a přecedíme ji. Mezitím si nakrájíme cibuli, ...
Maso omyjeme a osušíme. Kůži na bůčku pečlivě prokrájíme do mřížky, bohatě osolíme, okmínujeme ...
Nedávno jsem četla, že "machout" či bramborový kuba je tradiční jídlo z Plzeňska, ale neznala jsem ...
Vodu s máslem a solí zahříváme, dokud se máslo nerozpustí. Za stálého míchání vmícháme mouku a ...
ančovičky aquafaba bábovka banán bazalka bešamel bochánek brambory brokolice broskve buchta celer cibule cizrna cuketa cukroví čaj česnek čočka čokoláda děti dort dresink drobenka droždí fazole gluten gnocchi guláš Hlavní jídlo Horkovzdušná fritéza hořčice houby hovězí hrášek chléb jablka jahody játra jogurt káva klobása knedlíky koláč kopr králík krupice křen kukuřice kuře kuskus kvásek lievito madre listové těsto lívance losos luštěniny mák med meruňky míchaný nápoj mleté Moučník mozzarella mrkev muffiny nákyp nálev Nápoje nektarinky odpalované těsto okurka olivy omáčka Ostatní palačinky paprika párky pažitka pečeně pečivo Pekárna perníčky piškoty pizza placky podmáslí Polévka Pomazánka Příloha pudink rajčata ricotta rum rybíz ryby rýže Salát seitan slanina smažené Smoothie sójové maso sýr špekáčky špenát švestky těstoviny tofu tvaroh uzené vafle Vánoce vegan vegetarián vejce Velikonoce vepřové vločky vývar zavařenina Zavařování zázvor zelenina zelí zmrzlina žampiony