Na oleji zpěníme cibulku, vložíme česnek, zarestujeme. Přidáme kořenovou zeleninu i řapíkatý celer ...
Brambory uvaříme ve slupce do poloměkka, necháme vychladnout (ještě lépe je uvařit den předem). ...
Připravíme si hrnec s vroucí vodou. Zchladlé brambory prolisujeme nebo nastrouháme, přidáme ostatní ...
Na oleji zesklovatíme cibulku, zarestujeme protlak, vlijeme vodu s bujonem či vývar, přidáme koření a ...
Cuketu nahrubo nastrouháme, osolíme a počkáme, až pustí šťávu. Vločky nadrtíme v mixéru na mouku, ...
Nejdříve si připravíme světlou jíšku z másla a mouky, za stálého míchání přidáme mléko, pak ...
V parní lázni (ne vodní lázni, tj. v míse nad lehce bublající vodní hladinou!!!) ručně šleháme ...
Mrkev a celer nahrubo nastrouháme, cibuli nakrájíme. Omyté a osušené maso osolíme, opepříme a ...
Maso rozkrájíme na větší kostky (asi 5 cm), osolíme, opepříme a zlehka obalíme v mouce. Orestujeme je ...
Jídlo připravujeme jak na sporáku, tak i v troubě. Proto je vhodné použít nádobu, která se hodí pro ...
Játra pečlivě očistíme a nakrájíme na kousky. Slaninu vypečeme, přidáme sádlo a orestujeme cibulku. ...
Zelí překrojíme podélně na čtvrtiny, vykrojíme košťál a rozkrájíme listy na kousky asi 2 cm ...
Obereme si omytý kopr, mladé výhonky nadrobno nakrájíme a stonky nevyhazujeme. Přidáme je do základu ...
Na sádle v nádobě vhodné do trouby opečeme nakrájenou slaninu, vložíme porce králíka, necháme ...
Po vzejití kvásku pečlivě proděláme s ostatními přísadami těsto, které přikryté čistou utěrkou ...
Uvaříme si tomato-bešamelovou omáčku, kterou pak necháme mírně zchladnout a mezitím si připravíme ...
Do mixéru na smoothie nebo jiného mixéru vložíme meloun, případně led, zředíme vodou, přidáme ...
Suché suroviny (bílkovinu, droždí i koření) promícháme ve větší misce. Bujon rozmícháme v horké ...
Pěkné brambory neloupeme, starší raději oloupeme. Omyté a osušené je nakrájíme na měsíčky nebo ...
Nakrájenou cibulku orestujeme na oleji. Housku nakrájíme na kostičky a zakrápneme mlékem. Mleté maso ...
Sojové maso nejdříve necháme vzkypět v čisté vodě, tu pak slijeme a použijeme novou vodu s bujonem a ...
Nejprve připravíme rýži, kterou zalijeme v míse studenou vodou a necháme cca čtvrt hodinky stát. Pak ...
Na oleji zesklovatíme cibulku, přidáme vločky, orestujeme je a ochutíme kurkumou. Zalijeme vývarem, ...
ančovičky aquafaba bábovka banán bazalka bešamel bochánek brambory brokolice broskve buchta celer cibule cizrna cuketa cukroví čaj česnek čočka čokoláda děti dort dresink drobenka droždí fazole gluten gnocchi guláš Hlavní jídlo Horkovzdušná fritéza hořčice houby hovězí hrášek chléb jablka jahody játra jogurt káva klobása knedlíky koláč kopr králík krupice křen kukuřice kuře kuskus kvásek lievito madre listové těsto lívance losos luštěniny mák med meruňky míchaný nápoj mleté Moučník mozzarella mrkev muffiny nákyp nálev Nápoje nektarinky odpalované těsto okurka olivy omáčka Ostatní palačinky paprika párky pažitka pečeně pečivo Pekárna perníčky piškoty pizza placky podmáslí Polévka Pomazánka Příloha pudink rajčata ricotta rum rybíz ryby rýže Salát seitan slanina smažené Smoothie sójové maso sýr špekáčky špenát švestky těstoviny tofu tvaroh uzené vafle Vánoce vegan vegetarián vejce Velikonoce vepřové vločky vývar zavařenina Zavařování zázvor zelenina zelí zmrzlina žampiony