Vše v uvedeném pořadí navážíme rovnou do nádoby z pekárny, tu pak vložíme do přístroje a zapneme ...
Po opakovaných trápeních s "klesáním" středu buchty pečením ve vysoké formě (ať pekárny nebo ...
Z vlažné vody, droždí a cukru necháme vzejít kvásek. Přidáme ostatní suroviny (mouky nejdříve ...
Přes noc nebo několik hodin dopředu si necháme vzejít rozkvas (záleží na okolní teplotě). 2 lžíce ...
Nejméně pracné je nechat vypracovat těsto v pekárně nebo robotu, ale lze to samozřejmě i ...
Několik hodin předem si připravíme rozkvasy, z livevito madre odbereme 150 g do těsta a zbytek odložíme ...
Z vlažného mléka, droždí a cukru necháme vzejít kvásek. V pekárně či robotu necháme všechny ...
Z vlažného mléka, droždí a cukru necháme vzejít kvásek. V pekárně či robotu necháme všechny ...
Suroviny na kvásek smícháme a necháme vzejít. Přendáme do pekárny, přidáme ostatní suroviny, ...
Nejdříve spařímesemínka nebo vločky a necháme je zchladnout. Pak do pekárny dáme suroviny v uvedeném ...
Ve vyšší skleněné či keramické nádobě (džbánu) smícháme asi 125 ml vlažné vody se 100 g mouky. ...
Z vody, droždí a cukru rozmícháme a necháme vzejít kvásek. Tím zaděláme těsto z mouky, soli a ...
Z mléka, trochu cukru a droždí rozmícháme a necháme vzejít kvásek. Ten smícháme s ostatními ...
Vzešlý chlebový kvásek přendáme do pekárny, přidáme tekutiny a ostatní suroviny. Před pečením ...
Kvásek s vodou a celozrnnou moukou pečlivě rozmícháme a necháme při pokojové teplotě 6 až 12 hodin ...
Zkoušela jsem obě verze buchet (běžnou i vegan) a připadají mi chuťově téměř ...
Po vzejití kvásku pečlivě proděláme s ostatními přísadami těsto, které přikryté čistou utěrkou ...
Z mléka, 1 KL cukru a droždí rozmícháme a necháme vzejít kvásek. Ten smícháme s ostatními ...
V části vlažného mléka rozmícháme droždí, trochu cukru a necháme vzejít kvásek. Ve zbylém mléce ...
V teplém mléce rozmícháme droždí, cukr a necháme vzejít kvásek. Mimo smícháme mouku, sůl, vegavajo ...
Tenhle recept vznikl na přání mé rodiny. Chválili sice mé nadýchané či ochucené chlebíky, ale mazat ...
Přes noc rozběhnutý rozkvas smícháme s ostatními surovinami v robotu asi 10 minut (nejdříve pomalý ...
Nejdříve si necháme vzejít kvásek ze 100 ml vlažné vody, cukru a rozdrobeného droždí. Nejsnazší je ...
Z vody, cukru a droždí necháme vzejít kvásek. Pečlivě proděláme hnětačem s moukou, solí a olejem, ...
Nejdříve si necháme vzejít kvásek a pak zaděláme těsto, které necháme aspoň hodinu v teple ...
Tento chléb je vhodný díky tvárnosti těsta i pro začátečníky. Většinu práce obstará robot a to ...
Do pekárny dáme tekuté, pak sypké suroviny, nakonec droždí a cukr. Spustíme program na těsto s ...
1. den ( Preferment ) Kvásek rozmícháme v 125 g vody, pečlivě promícháme resp. prohněteme s 250 g ...
Suroviny na rozkvas necháme prokvasit 4 - 6 hodin na dvojnásobek. (Pokud je v místnosti chladno, dám do ...
K vzešlému (nabublinkovanému a na dvojnásobek zvětšenému rozkvasu) do mísy robota přidáme pivo, ...
Nejprve si připravíme půlden dopředu rozvas, pak cca hodinu před mícháním těsta záparu/kaši a pak ...
Nejprve si nastrouháme sýr, ale do těsta přidáváme až později. Do mísy v pekárně dáme suroviny v ...
Do mísy v pekárně dáme suroviny v tomto pořadí: lievito madre, voda, olej, droždí, cukr, mouky a sůl. ...
(Nejdříve si nakrmíme a necháme uzrát tuhý pšeničný kvas - lievito madre. Cca 3 hodiny v teple ...
Všechny suroviny kromě mandlí a namočeného ovoce řádně prohněteme ručně, pomocí domácí pekárny ...
Nejprve dáme do pekárny rozkvas, vodu, pak mouky, sůl, droždí a cukr. Po částečném promíchání ...
Nejprve si navážíme či odměříme zrníčka podle chuti a zalijeme je převařenou vodou o stejném ...
ančovičky aquafaba bábovka banán bazalka bešamel bochánek brambory brokolice broskve buchta celer cibule cizrna cuketa cukroví čaj česnek čočka čokoláda děti dort dresink drobenka droždí fazole gluten gnocchi guláš Hlavní jídlo Horkovzdušná fritéza hořčice houby hovězí hrášek chléb jablka jahody játra jogurt káva klobása knedlíky koláč kopr králík krupice křen kukuřice kuře kuskus kvásek lievito madre listové těsto lívance losos luštěniny mák med meruňky míchaný nápoj mleté Moučník mozzarella mrkev muffiny nákyp nálev Nápoje nektarinky odpalované těsto okurka olivy omáčka Ostatní palačinky paprika párky pažitka pečeně pečivo Pekárna perníčky piškoty pizza placky podmáslí Polévka Pomazánka Příloha pudink rajčata ricotta rum rybíz ryby rýže Salát seitan slanina smažené Smoothie sójové maso sýr špekáčky špenát švestky těstoviny tofu tvaroh uzené vafle Vánoce vegan vegetarián vejce Velikonoce vepřové vločky vývar zavařenina Zavařování zázvor zelenina zelí zmrzlina žampiony