Asijská polévka

14.10.2022

Několik hodin až den předem si připravíme vejce. Nejprve je vložíme do osolené vroucí vody a vaříme ...

Boršč s fazolemi

14.10.2022

Na oleji zpěníme cibulku, vložíme česnek, zarestujeme. Přidáme kořenovou zeleninu i řapíkatý celer ...

Bramboračka

23.04.2019

Hrst sušených hub zalijeme vroucí vodou a necháme nabobtnat. Zeleninu očistíme a nakrájíme. V ...

Bramborový rychlý

14.10.2022

Dělat bramborový salát jindy, než na Vánoce, by mne asi normálně nenapadlo, ale vařila jsem si brambor ...

Bramborový vegan guláš

14.10.2022

Sojové kostky povaříme ve vývaru 20 minut. Tekutinu slijeme, ale uchováme na další vaření. Mezitím ...

Budapešťská

17.07.2020

Protože naše děti od dětství milují dudáckou i budapešťskou pomazánku a prodejnu s lahůdkami máme ...

Cizrna na paprice

14.10.2022

Na oleji zesklovatíme cibulku, zarestujeme protlak, vlijeme vodu s bujonem či vývar, přidáme koření a ...

Fazole raz dva

11.12.2021

Ve větší pánvi si necháme na trošce oleje za stálého míchání zesklovatět cibulku a pak ...

Fazolové lusky na kyselo

14.10.2022

Cibulku zesklovatíme, (přidáme slaninu a orestujeme). Vsypeme ještě zmrzlé lusky, zalijeme vývarem, ...

Feferonový salát

26.07.2020

Pokud seženete všechny požadované druhy sterilované zeleniny, bude práce poměrně snadná. Jen slijete, ...

Houby s octem

14.10.2022

Houby očistíme, nakrájíme, propláchneme vodou a vložíme do hrnce. Zalijeme je vodou tak, aby byly ...

Hummus

20.02.2023

Všechny suroviny rozmixujeme ponorným mixérem do hrubosti/jemnosti, která nám vyhovuje. Pokud je hummus ...

Kulajda

17.02.2023

Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku a postupně po částech přiléváme studenou vodu a pečlivě ...

Nakládaná cuketa

29.08.2024

Cuketu omyjeme a nastrouháme na asi 2 mm plátky, oloupanou cibuli nakrájíme na tenká půlkolečka. Obojí ...

Nakládané kozí rohy

28.07.2020

Kozí rohy silnější jehlou nebo ostrým párátkem na několika místech skrz naskrz propíchneme. ...

Nakládaný zázvor

17.04.2020

Zázvor nastrouháme na jemné plátky. Ostatní suroviny svaříme, do vroucího nálevu vložíme ...

Nálev na okurky

23.04.2019

Nálev 15 minut svaříme a necháme zchladnout. Sterilujeme při teplotě 80 stupňů po dobu 20 minut. Do ...

Nemaso

18.07.2024

Suché suroviny (bílkovinu, droždí i koření) promícháme ve větší misce. Bujon rozmícháme v horké ...

Papriková pasta s chilli

10.08.2022

Cibuli nakrájíme na kostičky a zesklovatíme na oleji, papriky nakrájíme na kousky a přidáme k cibuli. ...

Segedín vegan

14.10.2022

Nejprve si předpřipravíme sušené sójové maso. Nejlépe ho zbavíme pachutí tak, že ho necháme ...

Sushi

14.10.2022

Nejprve připravíme rýži, kterou zalijeme v míse studenou vodou a necháme cca čtvrt hodinky stát. Pak ...

Sýrové kousky (tofu) v oleji

25.11.2021

Nejdříve si připravíme nálev z oleje. Oloupanou cibulku si nakrájíme na tenká čtvrtkolečka, česnek ...

Utopenci

14.10.2022

Špekáčky oloupeme, podélně nakrojíme, řez pomažeme hořčicí a vložíme srpek cibule. Vrstvíme do ...

Vajíčková tlačenka

21.06.2024

Vejce i zeleninu pokrájíme na menší kousky. Přivedeme k varu 75 ml vody, na chvilku odstavíme a mimo ...

Vegan majonéza

20.02.2023

Oleje smícháme v nádobce s hubičkou pro snazší nalévání tenkým proudem. Ve vyšší nádobě ...

Zelňačka

13.06.2022

Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky, osolíme, přidáme kmín a vaříme zvlášť nejdříve 10 ...