Několik hodin až den předem si připravíme vejce. Nejprve je vložíme do osolené vroucí vody a vaříme ...
Na oleji zpěníme cibulku, vložíme česnek, zarestujeme. Přidáme kořenovou zeleninu i řapíkatý celer ...
Hrst sušených hub zalijeme vroucí vodou a necháme nabobtnat. Zeleninu očistíme a nakrájíme. V ...
Dělat bramborový salát jindy, než na Vánoce, by mne asi normálně nenapadlo, ale vařila jsem si brambor ...
Sojové kostky povaříme ve vývaru 20 minut. Tekutinu slijeme, ale uchováme na další vaření. Mezitím ...
Protože naše děti od dětství milují dudáckou i budapešťskou pomazánku a prodejnu s lahůdkami máme ...
Na oleji zesklovatíme cibulku, zarestujeme protlak, vlijeme vodu s bujonem či vývar, přidáme koření a ...
Ve větší pánvi si necháme na trošce oleje za stálého míchání zesklovatět cibulku a pak ...
Cibulku zesklovatíme, (přidáme slaninu a orestujeme). Vsypeme ještě zmrzlé lusky, zalijeme vývarem, ...
Pokud seženete všechny požadované druhy sterilované zeleniny, bude práce poměrně snadná. Jen slijete, ...
Houby očistíme, nakrájíme, propláchneme vodou a vložíme do hrnce. Zalijeme je vodou tak, aby byly ...
Všechny suroviny rozmixujeme ponorným mixérem do hrubosti/jemnosti, která nám vyhovuje. Pokud je hummus ...
Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku a postupně po částech přiléváme studenou vodu a pečlivě ...
Cuketu omyjeme a nastrouháme na asi 2 mm plátky, oloupanou cibuli nakrájíme na tenká půlkolečka. Obojí ...
Kozí rohy silnější jehlou nebo ostrým párátkem na několika místech skrz naskrz propíchneme. ...
Zázvor nastrouháme na jemné plátky. Ostatní suroviny svaříme, do vroucího nálevu vložíme ...
Nálev 15 minut svaříme a necháme zchladnout. Sterilujeme při teplotě 80 stupňů po dobu 20 minut. Do ...
Suché suroviny (bílkovinu, droždí i koření) promícháme ve větší misce. Bujon rozmícháme v horké ...
Cibuli nakrájíme na kostičky a zesklovatíme na oleji, papriky nakrájíme na kousky a přidáme k cibuli. ...
Nejprve si předpřipravíme sušené sójové maso. Nejlépe ho zbavíme pachutí tak, že ho necháme ...
Nejprve připravíme rýži, kterou zalijeme v míse studenou vodou a necháme cca čtvrt hodinky stát. Pak ...
Nejdříve si připravíme nálev z oleje. Oloupanou cibulku si nakrájíme na tenká čtvrtkolečka, česnek ...
Špekáčky oloupeme, podélně nakrojíme, řez pomažeme hořčicí a vložíme srpek cibule. Vrstvíme do ...
Vejce i zeleninu pokrájíme na menší kousky. Přivedeme k varu 75 ml vody, na chvilku odstavíme a mimo ...
Oleje smícháme v nádobce s hubičkou pro snazší nalévání tenkým proudem. Ve vyšší nádobě ...
Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky, osolíme, přidáme kmín a vaříme zvlášť nejdříve 10 ...
ančovičky aquafaba bábovka banán bazalka bešamel bochánek brambory brokolice broskve buchta celer cibule cizrna cuketa cukroví čaj česnek čočka čokoláda děti dort dresink drobenka droždí fazole gluten gnocchi guláš Hlavní jídlo Horkovzdušná fritéza hořčice houby hovězí hrášek chléb jablka jahody játra jogurt káva klobása knedlíky koláč kopr králík krupice křen kukuřice kuře kuskus kvásek lievito madre listové těsto lívance losos luštěniny mák med meruňky míchaný nápoj mleté Moučník mozzarella mrkev muffiny nákyp nálev Nápoje nektarinky odpalované těsto okurka olivy omáčka Ostatní palačinky paprika párky pažitka pečeně pečivo Pekárna perníčky piškoty pizza placky podmáslí Polévka Pomazánka Příloha pudink rajčata ricotta rum rybíz ryby rýže Salát seitan slanina smažené Smoothie sójové maso sýr špekáčky špenát švestky těstoviny tofu tvaroh uzené vafle Vánoce vegan vegetarián vejce Velikonoce vepřové vločky vývar zavařenina Zavařování zázvor zelenina zelí zmrzlina žampiony