Broskvová zavařenina
Zavařování
14.10.2022
Hlavní jídla | Moučníky | Nápoje | Ostatní | Pekárna | Polévky | Pomazánky | Přílohy | Saláty | Vegan | Vegetariánské | Zavařování |
Suroviny :
1 kg oloupaných vypeckovaných měkkých broskví0,5 kg neloupaných vypeckovaných tvrdších broskví
250 g cukru krystal
0,5 kg želírovacího cukru 2:1
1/2 lžičky kyseliny citrónové
(lze nahradit 1kg cukru, gelfixem 1:1
a 3/4 lžičky kyseliny citrónové)
Postup :
Měkké broskve rozmačkáme nebo rozmixujeme. Tvrdší pokrájíme na kostičky. Oboje smícháme s cukrem i želírujícím přípravkem a za stálého míchání přivedeme k varu a povaříme 5 minut. V průběhu vaření sbíráme vzniklou pěnu, kterou nevyhazujeme, ale sníme s jogurtem nebo použijeme k přípravě nějakého moučníku. Před koncem varu přidáme a pečlivě rozmícháme kyselinu citrónovou. Plníme do skleniček a sterilujeme 20 minut při 80°C.Broskvová zavařenina - recept v PDF
Můžete použít do lehkého dortíku.
ančovičky aquafaba bábovka banán bazalka bešamel bochánek brambory brokolice broskve buchta celer cibule cizrna cuketa cukroví čaj česnek čočka čokoláda děti dort dresink drobenka droždí fazole gluten gnocchi guláš Hlavní jídlo Horkovzdušná fritéza hořčice houby hovězí hrášek chléb jablka jahody játra jogurt káva klobása knedlíky koláč kopr králík krupice křen kukuřice kuře kuskus kvásek lievito madre listové těsto lívance losos luštěniny mák med meruňky míchaný nápoj mleté Moučník mozzarella mrkev muffiny nákyp nálev Nápoje nektarinky odpalované těsto okurka olivy omáčka Ostatní palačinky paprika párky pažitka pečeně pečivo Pekárna perníčky piškoty pizza placky podmáslí Polévka Pomazánka Příloha pudink rajčata ricotta rum rybíz ryby rýže Salát seitan slanina smažené Smoothie sójové maso sýr špekáčky špenát švestky těstoviny tofu tvaroh uzené vafle Vánoce vegan vegetarián vejce Velikonoce vepřové vločky vývar zavařenina Zavařování zázvor zelenina zelí zmrzlina žampiony