Halali zelenina

Zavařování

23.04.2019

Suroviny :

Na 3 sklenice o objemu 370 ml:
300 g mrkve
200 g celeru nebo směs celeru a kořenové petržele
1 velká cibule
125 ml octa
375 ml horké vody
2 PL cukru
1 PL soli
2 bobkové listy
1 PL celého pepře
1 KL nového koření
1 KL mletého koření na svíčkovou



Postup :

Zeleninu očistíme, nakrájíme nebo nahrubo nastrouháme. Celé koření dáme do plátěného sáčku nebo jiné pomůcky, abychom ho pak nemuseli hledat. Vše společně povaříme cca 10 minut, naplníme do sklenic, zavíčkujeme a sterilujeme asi 20 min. Pokud nechceme dlouhodobě uchovat, povaříme zeleninu o 10 až 20 minut déle a buď použijeme na přípravu omáčky, případně zamrazíme.

Halali zelenina - recept v PDF