Buchtička (dortíček)

Pekárna

24.04.2019

Suroviny :

175 g polohrubé mouky
80 g moučkového cukru
3/4 prášku do pečiva
špetka soli
75 g mletých nebo sekaných ořechů
150 ml kefíru
70 ml oleje
1 PL rumu
1 rozšlehané vejce

meruňková nebo broskvová zavařenina

1/2 tabulky dobré čokolády (50 g)
1/2 kelímku kysané smetany (100 g)




Postup :

Nejdříve smícháme suché ingredience, pak přidáme tekuté, rozmícháme a přelijeme do formy od pekárny vyložené pečícím papírem. Pečeme asi 45 minut pouze na samostatné pečení (Panasonic SD 2500, program 14). Můžeme upéct také v troubě na horkovzduch při 160°C asi 25 minut.
Po zchladnutí prokrojíme jednou nebo dvakrát na vrstvy a namažeme broskvovou nebo meruňkovou zavařeninou.
Po úplném vychladnutí potřeme polevou z rozpuštěné čokolády a kysané smetany.

Buchtička (dortíček) - recept v PDF

Může se Vám hodit recept na broskvovou zavařeninu.