Buřtguláš

Hlavní jídlo

19.11.2018

Suroviny :

400 g dobrého točeného salámu nebo odpovídající množství špekáčků (nakrájených na půlkolečka asi 1 cm silná)
800 g brambor (cca 6 středně velkých brambor) oloupaných a nakrájených na větší kostky
3 PL oleje nebo sádla
2 cibule na kostičky
asi litr vývaru nebo vody s bujonem
sůl, pepř, sladká (a uzená paprika)
3 PL hladké mouky na zahuštění



Postup :

Nadrobno pokrájenou cibuli zesklovatíme na oleji nebo sádle, přidáme mouku a usmažíme jíšku. Tu zalijeme chladným vývarem, pečlivě rozmícháme, přidáme papriku, sůl, pepř, nakrájené brambory. Vaříme cca půl hodiny, dokud nejsou brambory měkké. Mezitím nakrájenou uzeninu. Smícháme bramborový základ s opečenou uzeninou, dosolíme a dopepříme podle chuti. Podáváme jen tak nebo s chlebem.

Buřtguláš - recept v PDF