Buřtguláš

Hlavní jídlo

13.07.2014

Suroviny :

400 g dobrého točeného salámu nebo odpovídající množství špekáčků
800 g brambor
olej nebo sádlo
2 cibule
2 stroužky česneku
asi litr vývaru nebo vody s bujonem
sůl, pepř, sladká paprika, majoránka, drcený kmín
mouka na zahuštění



Postup :

Nadrobno pokrájenou cibuli zesklovatíme, přidáme papriku a po chvilce zalijeme vývarem, do kterého pak přidáme oloupané na kostičky nakrájené brambory, česnek a drcený kmín. Vaříme, dokud nejsou brambory měkké. Mezitím orestujeme na čtvrt nebo půlkolečka nakrájenou uzeninu. Do polévky vmícháme rozkvedlanou mouku v trošce vody, necháme provařit a nakonec vsypeme opečený salám. Dochutíme ještě solí, pepřem a majoránkou. Podáváme s chlebem.

Buřtguláš - recept v PDF