Bramborový chléb tmavý

Pekárna

24.04.2019

Suroviny :

350 g žitného rozkvasu (2PL žitného kvásku, 200 g vody, 150 g žitné celozrnné mouky)
200 g kefíru
120 g rozmačkaných nebo nastrouhaných vařených brambor
100 g žitné chlebové mouky
50 g celozrnné pšeničné
200 g pšeničné chlebové
200 g polohrubé mouky
2,5 KL soli
2 KL drceného kmínu
1/6 kostky čerstvého droždí (asi 7 g)
1/2 KL cukru



Postup :

Tekuté suroviny dáme do pekárny nejdříve, pak přidáme sypké, necháme prohnětat, vykynout a upéct :-)

(Oblíbený program Panasonic SD 2500 - program 2, kůrka tmavá)

Tip: Někdy je ke konci hnětení potřeba ještě přidat mouku, protože těsto s bramborovým přídavkem řídne.

Bramborový chléb tmavý - recept v PDF