Bramborový chléb světlý

Pekárna

03.12.2017

Suroviny :

350 g aktivního rozkvasu ( 2 PL kvásku, 200 ml vody a 150 g mouky nechat 8 - 12 hodin předem rozkvasit)
120 ml vody
100 ml kefíru (acidofilního mléka)
2,5 KL soli
150 g brambor, tj. jeden větší či dva malé (uvařených ve slupce, oloupaných a nakrájených na kostičky)
50 g špaldové celozrnné mouky
100 g špaldové chlebové mouky
100 g pšeničné chlebové mouky
200 g hladké nebo polohrubé mouky či kombinace obou
7g čerstvého droždí
1 KL cukru




Postup :

Brambory stačí pokrájet mřížkovým krájedlem na bramborový salát.
Ve spolupráci s pekárnou se to ostatní dělá snadno: Nejdříve vložte rozkvas a tekutiny, pak mouky, sůl a nakonec do rohu na povrchu droždí s cukrem.
(Oblíbený program Panasonic SD 2500 - program 2, kůrka tmavá)

Upozornění: Na chuti a střídce nejsou brambory moc poznat, nicméně je chlebík velmi chutný a obsah brambor sluší jak mechovosti střídky, tak křupavosti kůrky.

Bramborový chléb světlý - recept v PDF