Bramborová buchta

Pekárna

25.03.2016

Suroviny :

150 g nastrouhaných vymačkaných brambor
250 g hrubé mouky
200 ml mléka
50 ml olivového oleje
2 prolisované stroužky česneku
1/4 kostky droždí (asi 10 g)
1/2 Kl cukru
2 KL soli
2 PL majoránky
pepř




Postup :

Z mléka, droždí a cukru si necháme vzejít kvásek. Brambory najemno nastrouháme, přidáme ke kvásku, přilijeme olej. Vsypeme mouku, sůl a koření. Necháme propracovat a nakynout (Panasonic SD 2500 - program 16 na těsto). Po vykynutí upečeme (Panasonic SD 2500 - program 14) asi 70 minut. Můžeme nechat v pekárně jen promíchat a poté přelít na pekáč. Pečené při 200 stupních hodinu.

Můžeme vylepšit pokrájenou vyškvařenou slaninou anebo nějakou pikantní klobáskou nakrájenou na menší kousky.


Bramborová buchta - recept v PDF