Asijská polévka

14.10.2022

Několik hodin až den předem si připravíme vejce. Nejprve je vložíme do osolené vroucí vody a vaříme ...

Bezmasé roštěnky vegan

14.10.2022

Nejprve si předpřipravíme sušené sójové maso. Nejlépe ho zbavíme pachutí tak, že ho necháme ...

Bramboračka

23.04.2019

Hrst sušených hub zalijeme vroucí vodou a necháme nabobtnat. Zeleninu očistíme a nakrájíme. V ...

Dršťková polévka z hlívy ústřičné

14.10.2022

Cibuli nadrobno nakrájíme a orestujeme ji v hrnci na polovině oleje dozlatova. Přidáme opláchnutou ...

Houbový guláš

28.07.2020

Cibulku zesklovatíme na oleji, vložíme houby, zalijeme vodou, přidáme koření a zvolna vaříme asi půl ...

Houby s octem

14.10.2022

Houby očistíme, nakrájíme, propláchneme vodou a vložíme do hrnce. Zalijeme je vodou tak, aby byly ...

Italské risotto

14.10.2022

Nejdříve si připravíme zeleninový vývar, pokud nemáme v zásobě už hotový nebo masový. V hrnci se ...

Kulajda

17.02.2023

Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku a postupně po částech přiléváme studenou vodu a pečlivě ...

Nálev na okurky

23.04.2019

Nálev 15 minut svaříme a necháme zchladnout. Sterilujeme při teplotě 80 stupňů po dobu 20 minut. Do ...

Pečené žampiony portobello

14.10.2022

Žampiony oloupeme a odstraníme nohy. Klobouky zevnitř osolíme, opepříme, vyložíme nakrájeným ...

Zapečené brambory s houbami

25.11.2021

Nedávno jsem četla, že "machout" či bramborový kuba je tradiční jídlo z Plzeňska, ale neznala jsem ...

Zelňačka

13.06.2022

Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky, osolíme, přidáme kmín a vaříme zvlášť nejdříve 10 ...