Broskvová zavařenina

29.04.2017

Měkké broskve rozmačkáme nebo rozmixujeme. Tvrdší pokrájíme na kostičky. Oboje smícháme s cukrem i ...

Halali zelenina

13.07.2014

Zeleninu očistíme, nakrájíme nebo nahrubo nastrouháme. Celé koření dáme do plátěného sáčku nebo ...

Nakládané kozí rohy

17.07.2017

Kozí rohy silnější jehlou nebo ostrým párátkem na několika místech skrz naskrz propíchneme. ...

Nálev na okurky

15.07.2017

Nálev 15 minut svaříme a necháme zchladnout. Sterilujeme při teplotě 80 stupňů po dobu 20 minut. Do ...

Okurky do jedné sklenice

13.07.2014

Dolijeme studenou vodou a při teplotě 80 stupňů sterilujeme 20 minut.

Pečený ovocný čaj

05.09.2014

Rybíz obereme od stopek, větší ovoce zbavíme pecek a nakrájíme na kostičky. Promícháme s cukrem i ...

Rybíz a la brusinky

02.08.2015

Rybíz zbavený stopek přelijeme svařenou vodou s octem a po chvilce scedíme. Přidáme vodu, cukr, ...

Švestková nutela

13.07.2014

Všechny suroviny smícháme v hrnci, rychle přivedeme za stálého míchání k varu, poté na půl hodiny ...