Vegan majonéza

Pomazánka

24.03.2020

Suroviny :

170 ml oleje (nejlépe řepkového)
30 ml olivového oleje (klidně s vůní oblíbené bylinky)
3 PL aquafaby (nálevu ze sterilované cizrny) - lze nahradit i nálevem z doma vařené cizrny
1,5 PL bílého vinného octa
3 KL francouzské hořčice Snico ( či běžné plnotučné nebo 2 KL hořčice Amora)
3/4 KL soli



Postup :

Oleje smícháme v nádobce s hubičkou pro snazší nalévání tenkým proudem.
Ve vyšší nádobě pomocí ponorného mixéru rozmixujeme ostatní přísady (kromě oleje), který postupně přiléváme za stálého mixování.

Přidáním nastrouhaných okurek či drobně pokrájené nakládané cibulky nebo pikantních papriček získáme "majonézu" ochucenou ala tatarka.

Vegan majonézu nejčastěji používáme do bramborového salátu.

Vegan majonéza - recept v PDF

Jako základ jsem použila recept pana Cuketky , ale více přichutila.


Zkuste touto "majonézou" nahradit tu klasickou například v bramborovém salátu.