Tomatová

Polévka

23.04.2019

Suroviny :

menší cibulka
olivový olej
2 stroužky česneku
rajčatový protlak
2 plechovky loupaných drcených rajčat (nebo 5 čerstvých rajčat)
sůl
pepř
čerstvý tymián
bazalka sušená i čerstvá
mražené zelené fazolové lusky
cuketka (třetina až polovina menší čerstvé)
kysaná smetana nebo žervé




Postup :

Na olivovém oleji zesklovatíme na drobno pokrájenou malou cibulku a česnek. Přidáme rajčatový protlak a jednu plechovku loupaných rajčat nebo polovinu spařených, oloupaných a pokrájených čerstvých rajčat. Přidáme sůl, pepř, snítku tymiánu a sušenou bazalku. Povaříme 15 minut. Rozmixujeme ponorným mixérem a přidáme cca 1/3 balíčku mražených zelených fazolových lusků a druhou polovinu rajčat. Povaříme. Mezitím na pánvi na trošce olivového oleje orestujeme na plátky pokrájenou cuketku s další snítkou tymiánu. Přidáme do polévky a necháme lehce probublat. Na talíři zdobíme lžící kysané smetany a lístky čerstvé bazalky.



Tomatová - recept v PDF