Rajská vegan

Hlavní jídlo

11.12.2021

Suroviny :

hmota na nemaso

na omáčku:
1 střední cibule nakrájená na kostičky
3 polévkové lžíce oleje
1 kapie nakrájená na menší kousky
1 malý rajský protlak
1 plechovka pasírovaných rajčat
1 krabička pasírovaných rajčat
2 lžičky koření do rajské
1 bobkový list
voda
cukr, sůl, pepř
(strouhaný perník)



Postup :

Na kuličky z nemasa si připravíme hmotu. Vytvarujeme kuličky, které uvaříme v páře (ve varných sáččích na pařáčku).

Mezitím si připravíme omáčku. Zesklovatíme cibulku, přidáme kapii, orestujeme, přidáme protlak, zarestujeme, ochutíme kořením a tento základ zalijeme vodou. Přidáme drcená i pasírovaná rajčata a nejméně 10 minut provaříme. Omáčku rozmixujeme, dochutíme a vložíme do ní prohřát nemasové kuličky.

Podáváme s oblíbenou přílohou, například vařenými kolínky nebo rýží či knedlíkem.

Rajská vegan - recept v PDF