Pečený ovocný čaj

Zavařování

16.07.2020

Suroviny :

1 kg rybízu
1 kg dalšího ovoce (broskve, meruňky, jablka nebo směs)
1 kg cukru
2 lžička instantního koření do svařeného vína nebo po 1 lžičce mleté skořice, hřebíčku, badyánu
2 dl rumu



Postup :

Rybíz obereme od stopek, větší ovoce zbavíme pecek a nakrájíme na kostičky. Promícháme s cukrem i kořením nádobě vhodné do trouby i na sporák. Přivedeme na sporáku za stálého míchání k varu a pak pečeme v troubě 30 minut při 180°C. Po upečení smícháme s rumem. Plníme do čistých skleniček ještě horké a sterilujeme 15 minut při 80°C také v troubě.


Pečený ovocný čaj - recept v PDF

Výborný čaj pak připravíte podle receptu domácí ovocný čaj.