Pšeničný chléb s LM

Pekárna

26.11.2019

Suroviny :

150 g vzešlého LM (lievito madre)
(100 g LM z lednice smícháme s 50 g vlažné vody a 100 g polohrubé mouky, vložíme do zavařovací sklenice a necháme v teple narůst na více než dvojnásobek. Zbytek zase odložíme do chladničky.)

350 g vlažné vody
2 Kl soli
500 g pšeničné chlebové mouky
7 g droždí
1 KL cukru



Postup :

Vše dáme postupně do pekárny, nejdříve LM s vodou, pak sypké, nakonec droždí. (Celý proces obstará pekárna Panasonic SD 2500, program 2, velikost L, kůrka tmavá.)

Chléb z dvojnásobného množství připravuji někdy v troubě (předchází tomu míchání v robotu, kynutí v míse, překládání, stáčení, kynutí v ošatce až po pečení na kameni.) LM pracuje svižněji než žitný kvásek, takže celý proces je o hodně rychlejší. Přestože je chlebík čistě pšeničný, chutná výborně a střídku má přímo mechovou.


Pšeničný chléb s LM - recept v PDF