Okurčíto (nealko)

Nápoje

23.04.2019

Suroviny :

na 2 sklenice:
1 menší salátová okurka
2 KL citrónové šťávy
voda
led



Postup :

Okurku omyjeme, jednu polovinu nakrájíme na silnější plátky a ty pak na poloviny nebo čtvrtiny. Druhou polovinu okurky oloupeme, podélně překrojíme, jadérka odkrojíme, nakrájíme na kousky a společně s čerstvě vymačkanou citrónovou šťávou a trochou vody rozmixujeme. Rozdělíme do sklenic, přidáme led, dolijeme vodou, ozdobíme okraj sklenice plátkem okurky nebo citrónu a podáváme především v letních měsících jako příjemné osvěžení.

Podle chuti můžeme více dochutit ještě citrónem, bylinkami (čerstvou bazalkou) nebo mletým pepřem.

Pro děti do základu přidáme trochu hnědého cukru, medu nebo sladkou citronovou nebo kiwiovou kupovanou šťávu.

Okurčíto (nealko) - recept v PDF