Houstičky vegan

Pekárna

14.08.2021

Suroviny :

na 18 kusů:
420 ml rostlinného mléka
3/4 kostky čerstvého droždí (30 g)
1 lžička cukru
celkem 760 g mouky (pšeničné hladké, špaldové či chlebové)
45 g oleje
3 lžičky soli



Postup :

Z vlažného mléka, droždí a cukru necháme vzejít kvásek. V pekárně či robotu necháme všechny suroviny propracovat. Těsto by mělo mít konzistenci asi jako na vánočku, doladíme tedy moukou nebo mlékem podle potřeby. Necháme v teple asi půl až 1 h kynout. Po vykynutí na dvojnásobek těsto rozdělíme na 18 kousků, vytvarujeme/upleteme a opět necháme v teple přikryté hezky nakynout (asi půl hodinky). Porosíme vodou, posypeme solí a kmínem, mákem či jinými semínky. Pečeme cca 12 minut v předehřáté troubě na 240 °C.

Houstičky vegan - recept v PDF