Gnocchi s pestem a rajčaty

Hlavní jídlo

22.07.2020

Suroviny :

na asi 3 porce:
gnocchi (jako polotovar nebo domácí)
sůl
olivový olej
menší cibule
2 polévková lžíce bazalkového nebo tomatového pesta
3 polévkové lžíce drobně pokrájených sušených rajčat v oleji
hrstičku pokrájených oliv
3 polévkové lžíce posekaných ořechů (lískových nebo vlašských) nebo plátky mandlí
strouhaný parmazán (pro vegany lahůdkové droždí)




Postup :

Cibulku oloupeme, nakrájíme a zesklovatíme na trošce oleje. Přidáme ostatní suroviny a necháme vše prohřát. Mezitím uvaříme gnocchi podle návodu, scedíme je a přidáme k směsi a pozvolna opékáme.

Na talíři posypeme parmazánem a dozdobíme čerstvou zeleninovou oblohou nebo bylinkami.

Gnocchi s pestem a rajčaty - recept v PDF