Dvojkváskový s bramborem

Pekárna

03.08.2020

Suroviny :

Předem (přes noc) připravené rozkvasy:
- pšeničný:
50 g lievito madre (z lednice)
50 g vlažné vody
100 g polohrubé mouky

- žitný:
50 žitného kvasu (z lednice)
150 g vlažné vody
150 g žitné (celozrnné) mouky

dále:
(250 g ve slupce uvařených, oloupaných a jemně nastrouhaných/prolisovaných brambor - lze nahradit syrovými nebo vynechat)
550 g tekutiny (vody nebo piva doplněného vodou)
1000 g mouky (např. menší část žitné chlebové, či až polovina pšeničné chlebové, zbývající množství běžné hladké pšeničné)
5 lžiček soli
5 lžiček drceného kmínu
(1/4 kostky droždí, tj. cca 10 g)
1 lžička sladěnky, sladovitu, cukru nebo medu