Ananasová buchta vegan

Moučník

05.04.2020

Suroviny :

1 hrnek (220 ml) polohrubé mouky
čtvrt hrnku špaldové celozrnné nebo pohankové mouky
půl hrnku cukru nejlépe hnědého
půl hrnku strouhaného kokosu
půl KL citronové kůry
1 a půl KL prášku do pečiva
půl KL jedlé sody


půl PL citronové šťávy
1 PL rumu
náhrada za 1 vejce (např. 1 PL Vegavajo a 2 PL vody)
půl hrnku šťávy z ananasového kompotu
půl hrnku oleje
1 hrnek na menší kousky nakrájeného ananasu z kompotu
tuk a hrubá mouka na vysypání formy



Postup :

Smícháme všechny suché suroviny, v jiné nádobě všechny tekuté a pokrájíme si na kousky ananas. Formu na koláč nebo pekáček na těsto vymažeme tukem a vysypeme moukou.
Smícháme suché a tekuté suroviny, nakonec vmícháme kousky ananasu. Těsto vlijeme do formy, upravíme povrch a pečeme při 185°C asi 30 minut. Po vychladnutí krájíme na kousky a zdobíme kousky kompotovaného ananasu. Výborně chutná i s jogurtem či rostlinnou alternativou jogurtu.

Ananasová buchta vegan - recept v PDF