Ananasová buchta vegan

Moučník

11.07.2020

Suroviny :

1 hrnek (220 ml) polohrubé mouky
čtvrt hrnku špaldové celozrnné nebo pohankové mouky
půl hrnku cukru nejlépe hnědého
půl hrnku strouhaného kokosu
půl lžička citronové kůry
1,5 lžičky prášku do pečiva
půl lžička jedlé sody


1 polévková lžíce citronové šťávy
1 polévková lžíce rumu
náhrada za 1 vejce (např. 1 polévková lžíce Vegavajo a 2 polévkové lžíce vody)
3/4 hrnku šťávy z ananasového kompotu
půl hrnku oleje
1 hrnek na menší kousky nakrájeného ananasu z kompotu
tuk a hrubá mouka na vysypání formy



Postup :

Smícháme všechny suché suroviny, v jiné nádobě všechny tekuté a pokrájíme si na kousky ananas. Formu na koláč nebo pekáček na těsto vymažeme tukem a vysypeme moukou.
Smícháme suché a tekuté suroviny, nakonec vmícháme kousky ananasu. Těsto vlijeme do formy, upravíme povrch a pečeme při 185°C asi 30 minut. Po vychladnutí krájíme na kousky a zdobíme kousky kompotovaného ananasu. Výborně chutná i s jogurtem či rostlinnou alternativou jogurtu.

Ananasová buchta vegan - recept v PDF