Žemlovka v pekárně

Moučník

25.04.2022

Suroviny :

2 celá vejce
200 ml mléka
2 polévkové lžíce cukru moučka
2 housky (nebo odpovídající množství veky, toastového chleba či vánočky)
2 menší jablka
skořice
1 měkký tvaroh
1 vanilkový cukr
2 polévkové lžíce rumu
hrstička rozinek

hoblinky másla po upečení



Postup :

Tvaroh smícháme s vanilkový cukrem, rumem a rozinkami. Pečivo si nakrájíme na asi centimetrové plátky. V mléce rozmícháme vejce a moučkový cukr. Jablka omyjeme, vykrojíme jádřince a nakrájíme je tenké na plátky. Nádobu pekárny bez háku vyložíme pečícím papírem. Kousky pečiva namáčíme do vaječnomléčné směsi a vrstvíme do nádoby. Střídáme vrstvu pečiva, jablek poprášených skořicí a tvarohovou směs. Končíme vrstvou pečiva. Pokud zbyde vaječná směs, dolijeme jí na povrch. Pečeme 60 až 90 minut na program pečení. Po upečení na povrch dáme hoblinky másla, necháme je rozpustit a vsáknout.

Žemlovka v pekárně - recept v PDF