Bramboráky

Oloupané brambory nastrouháme a zalijeme povrch horkým mlékem, aby neztmavly. Vmícháme mouku, vejce a koření. Na rozpáleném oleji smažíme po obou ...
23.04.2019

Bramborové šišky

Připravíme si hrnec s vroucí vodou. Zchladlé brambory prolisujeme nebo nastrouháme, přidáme ostatní přísady a vypracujeme těsto, které se nebude ...
23.04.2019

Kynuté knedlíky

Po vzejití kvásku pečlivě proděláme s ostatními přísadami těsto, které přikryté čistou utěrkou necháme v teple vykynout asi 3/4 hodiny. Pak na ...
23.04.2019

Salát Coleslaw

Zelí nakrouháme na tenké plátky a překrájíme centimetr velké kousky. Přidáme jednou lžící soli, promícháme a 20 minut ručně mačkáme.Tekutinu ...
23.04.2019

Segedínský guláš

Maso pokrájíme na kostky velikosti sousta, slaninu a cibuli na kostičky a zelí překrájíme. Na sádle vypečeme slaninku, přidáme cibuli a necháme ...
20.02.2015

Vepřové pečené

Maso omyjeme a osušíme. Kůži na bůčku pečlivě prokrájíme do mřížky, bohatě osolíme, okmínujeme (drcený a celý), kotletky nebo jiné plátky po ...
15.08.2014

Zelňačka

Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky, osolíme, přidáme kmín a vaříme zvlášť asi 20 minut. Do dalšího hrnce slijeme nálev ze zelí a zelí ...
19.07.2014

Zelné placky

Cibule nakrájíme a osmažíme, zelí vymačkáme, všechno smícháme, dáme na plech a šup do trouby.
23.04.2019

Zelný kváskový chléb

Nejprve dáme do pekárny rozkvas, vodu, pak mouky, sůl, droždí a cukr. Po částečném promíchání přidáme zelí a uzeninu. nelekejte se, těsto je ...
24.04.2019

Žebra Efčí

Uzená žebra rozdělíme tak, aby se nám vešla naskládat do hrnce. Zalijeme je studenou vodou, přidáme koření a zvolna vaříme asi hodinu až hodinu a ...
02.01.2018