Broskvová zavařenina

Měkké broskve rozmačkáme nebo rozmixujeme. Tvrdší pokrájíme na kostičky. Oboje smícháme s cukrem i želírujícím přípravkem a za stálého ...
24.04.2019

Buchtička (dortíček)

Nejdříve smícháme suché ingredience, pak přidáme tekuté, rozmícháme a přelijeme do formy od pekárny vyložené pečícím papírem. Pečeme asi 45 ...
24.04.2019

Rybíz a la brusinky

Rybíz zbavený stopek přelijeme svařenou vodou s octem a po chvilce scedíme. Přidáme vodu, cukr, koření a povaříme za mírného varu a stálého ...
23.04.2019

Švestková nutela

Všechny suroviny smícháme v hrnci, rychle přivedeme za stálého míchání k varu, poté na půl hodiny ztlumíme na mírný var a občas promícháme. ...
23.04.2019