Domácí sekaná

Do větší mísy si dáme rohlíky a zakrápneme je mlékem. Až nasáknou, přidáme všechny suroviny a rukou pečlivě promícháme. Pokud chceme mít ...
20.02.2015

Dušená mrkev

Mrkev nastrouháme nebo nakrájíme a orestujeme asi 5 minut na másle, zalijeme vývarem a dusíme cca 15 minut. Záleží, kdo jak má rád na skus nebo ...
23.04.2019

Játra na slanině

Játra pečlivě očistíme a nakrájíme na kousky. Slaninu vypečeme, přidáme sádlo a orestujeme cibulku, vložíme játra, opečeme ze všech stran a ...
18.07.2014

Pečená krkovička

Omytou krkovici okořeníme pořádně ze všech stran a vložíme do pekáčku na vrstvu na měsíčky nakrájené cibule a rozmáčknuté stroužky česneku, ...
06.02.2016

Segedínský guláš

Maso pokrájíme na kostky velikosti sousta, slaninu a cibuli na kostičky a zelí překrájíme. Na sádle vypečeme slaninku, přidáme cibuli a necháme ...
20.02.2015

Uzená polévka

Ná trošce sádla z vývaru orestujeme nakrájenou cibulku, přidáme očistěnou pokrájenou zeleninu a zalijeme teplým přecezeným vývarem (zbaveným ...
24.04.2015

Vepřová panenka

Panenku omyjeme, odblaníme, potřeme olejem a okořeníme pepřem i solí. Necháme aspoň hodinku odležet přikryté v chladnu. Připravíme si nádobu, ...
14.04.2016

Vepřové pečené

Maso omyjeme a osušíme. Kůži na bůčku pečlivě prokrájíme do mřížky, bohatě osolíme, okmínujeme (drcený a celý), kotletky nebo jiné plátky po ...
15.08.2014