Brokolicová

Brokolici očistíme, rozdělíme na menší kousky, pokud je košťál dřevnatý, dáme ho jen vyvařit, jinak ho pokrájíme na menší kousky. Brambory ...
23.04.2019

Buřtguláš

Nadrobno pokrájenou cibuli zesklovatíme na oleji nebo sádle, přidáme mouku a usmažíme jíšku. Tu zalijeme chladným vývarem, pečlivě rozmícháme, ...
19.11.2018

Česnečka

Cibuli a česnek nasekáme na jemno. V hrnci rozehřejeme olej a sádlo a zesklovatíme cibuli. Přidáme česnek, krátce orestujeme, zalijeme vodou. ...
20.02.2015

Dršťková polévka z hlívy ústřičné

Cibuli nadrobno nakrájíme a orestujeme ji v hrnci na sádle dozlatova. Přidáme opláchnutou hlívu pokrájenou na kostičky, zalijeme vývarem, osolíme a ...
23.04.2019

Dušená mrkev

Mrkev nastrouháme nebo nakrájíme a orestujeme asi 5 minut na másle, zalijeme vývarem a dusíme cca 15 minut. Záleží, kdo jak má rád na skus nebo ...
23.04.2019

Falešná rybí polévka

Na másle orestujeme zeleninu, kterou poté vyjmeme, zvlášť také orestujeme rybí filé. Obojí společně prohřejeme, zalijeme vínem a necháme alkohol ...
31.12.2017

Fazolové lusky na kyselo

Cibulku zesklovatíme, (přidáme slaninu a orestujeme). Vsypeme ještě zmrzlé lusky, zalijeme vývarem, trochu okyselíme a zprudka vaříme do zredukování ...
23.04.2019