Dušená rýže

Olejem pokryjeme dno kastrolu, u másla počkáme, až se rozpustí. Vsypeme do něj propláchnutou okapanou rýži a opékáme, až se rýže prohřeje cca 1 ...
23.04.2019

Italské risotto

Nejdříve si připravíme zeleninový vývar, pokud nemáme v zásobě už hotový nebo masový. V hrnci se zesíleným dnem rozpustíme máslo, vsypeme na ...
23.04.2019

Kuřecí polévka

Maso s kostmi omyjeme, větší kusy přesekneme, vložíme do hrnce a zalijeme studenou vodou. Přidáme cibuli, česnek, koření a na větší kusy ...
31.12.2017

Ptáčky

Nejdříve si připravíme všechny suroviny a nakrájíme cibulku. Vše, co budeme balit do ptáčků, pokrájíme na podlouhlé kousky v délce vhodné k ...
23.04.2019

Rýžový nákyp

Rýži uvaříme podle návodu na balení, vsypeme zpátky do horkého hrnce a zalijeme smetanou nebo mlékem a necháme dojít. Pečeme nejlépe v máslem ...
23.04.2019

Uzená polévka

Ná trošce sádla z vývaru orestujeme nakrájenou cibulku, přidáme očistěnou pokrájenou zeleninu a zalijeme teplým přecezeným vývarem (zbaveným ...
24.04.2015