Celerová pomazánka

Očištěný celer najemno nastrouháme, pokapeme citronovou šťávou, aby nezhnědl a vmícháme ostatní ingredience. Doporučuji nechat odležet v ...
15.08.2014

Domácí sekaná

Do větší mísy si dáme rohlíky a zakrápneme je mlékem. Až nasáknou, přidáme všechny suroviny a rukou pečlivě promícháme. Pokud chceme mít ...
20.02.2015

Hořčično-medový dip

Ingredience pečlivě smícháme (med můžeme přepustit v mikrovlnce) a necháme v chladu proležet. Podáváme ke grilovaných pochoutkám. Tip mého ...
25.11.2018

Chřest

Zelený chřest opláchneme a ulomíme spodní konce (lámou se přesně v místě, kde by byly dřevnaté, cca v jedné čtvrtině odspodu). Potom je svážeme ...
23.04.2019

Koprovohořčičný dresink

Med prohřejeme v mikrovlnce, vmícháme obě hořčice a špetku soli, lehce prošleháme metličkou nebo vidličkou a nakonec vmícháme kopr. Necháme aspoň ...
23.04.2019

Nálev na okurky

Nálev 15 minut svaříme a necháme zchladnout. Sterilujeme při teplotě 80 stupňů po dobu 20 minut. Do každé sklenice (kromě okurek) patří: 5 ...
23.04.2019

Plněné papriky s rajskou

Nakrájenou cibulku orestujeme na oleji. Housku nakrájíme na kostičky a zakrápneme mlékem. Mleté maso smícháme s částí cibule, namočenou houskou, ...
31.08.2018

Ptáčky

Nejdříve si připravíme všechny suroviny a nakrájíme cibulku. Vše, co budeme balit do ptáčků, pokrájíme na podlouhlé kousky v délce vhodné k ...
23.04.2019

Rybí filé s řeckou omáčkou

Rozmražené filé omyjeme, osušíme, zakápneme citronem, osolíme, opepříme, lehce pomažeme hořčicí a necháme odležet. Rozehřejeme olej a rybku ...
14.02.2018