Bochánek - podklad pod med

Těsto si připravíme v domácí pekárně - program hnětení a kynutí (např . Vkládáme nejdříve tekuté, pak sypké suroviny. Na pokyn pekárny nebo ...
23.04.2019

Mazanec s kváskem

Vše dáme postupně do pekárny, nejdříve tekuté, pak sypké, nakonec droždí. Necháme prohnětat (Panasonic SD 2500 - program 21 na těsto), pak ...
24.04.2019

Rohlíčky rolované

1. den ( Preferment ) Kvásek rozmícháme v 125 g vody, pečlivě promícháme resp. prohněteme s 250 g mouky. Přikryjeme potravinářskou fólií a ...
24.04.2019

Sladcí šneci

Těsto necháme vypracovat a vykynout, pak rozdělíme na dvě poloviny, vyválíme. Potřeme uvařeným mírně zchladlým pudinkem a posypeme rozinkami nebo ...
24.04.2019

Šlehačková vánočka

Den předem si namočíme rozinky. Pokud jsou větší velikosti (např. sultánky), tak je raději pokrájíme na menší kousky. Kdo nemá rád rozinky, ...
24.04.2019