Broskvová zavařenina

Měkké broskve rozmačkáme nebo rozmixujeme. Tvrdší pokrájíme na kostičky. Oboje smícháme s cukrem i želírujícím přípravkem a za stálého ...
24.04.2019

Halali zelenina

Zeleninu očistíme, nakrájíme nebo nahrubo nastrouháme. Celé koření dáme do plátěného sáčku nebo jiné pomůcky, abychom ho pak nemuseli hledat. ...
23.04.2019

Nakládané kozí rohy

Kozí rohy silnější jehlou nebo ostrým párátkem na několika místech skrz naskrz propíchneme. Naskládáme je do misky a zalejeme vroucí vodou. ...
23.04.2019

Nálev na okurky

Nálev 15 minut svaříme a necháme zchladnout. Sterilujeme při teplotě 80 stupňů po dobu 20 minut. Do každé sklenice (kromě okurek) patří: 5 ...
23.04.2019

Okurky do jedné sklenice

Dolijeme studenou vodou a při teplotě 80 stupňů sterilujeme 20 minut.
23.04.2019

Pečený ovocný čaj

Rybíz obereme od stopek, větší ovoce zbavíme pecek a nakrájíme na kostičky. Promícháme s cukrem i kořením nádobě vhodné do trouby i na sporák. ...
23.04.2019

Rybíz a la brusinky

Rybíz zbavený stopek přelijeme svařenou vodou s octem a po chvilce scedíme. Přidáme vodu, cukr, koření a povaříme za mírného varu a stálého ...
23.04.2019

Švestková nutela

Všechny suroviny smícháme v hrnci, rychle přivedeme za stálého míchání k varu, poté na půl hodiny ztlumíme na mírný var a občas promícháme. ...
23.04.2019