Bramboračka

Hrst sušených hub zalijeme vroucí vodou a necháme nabobtnat. Zeleninu očistíme a nakrájíme. V polévkovém hrnci nejdříve usmažíme světlou jíšku ...
23.04.2019

Brokolicová

Brokolici očistíme, rozdělíme na menší kousky, pokud je košťál dřevnatý, dáme ho jen vyvařit, jinak ho pokrájíme na menší kousky. Brambory ...
23.04.2019

Česnečka

Cibuli a česnek nasekáme na jemno. V hrnci rozehřejeme olej a sádlo a zesklovatíme cibuli. Přidáme česnek, krátce orestujeme, zalijeme vodou. ...
20.02.2015

Dršťková polévka z hlívy ústřičné

Cibuli nadrobno nakrájíme a orestujeme ji v hrnci na sádle dozlatova. Přidáme opláchnutou hlívu pokrájenou na kostičky, zalijeme vývarem, osolíme a ...
23.04.2019

Falešná rybí polévka

Na másle orestujeme zeleninu, kterou poté vyjmeme, zvlášť také orestujeme rybí filé. Obojí společně prohřejeme, zalijeme vínem a necháme alkohol ...
31.12.2017

Francouzská cibulačka

Rozpustíme máslo s olejem a přidáme na půlkolečka nakrájenou cibuli. Za stálého míchání restujeme pět minut. Stáhneme plamen na minimum a ...
23.04.2019

Franfurtská

Cibulku orestujeme na másle, zaprášíme moukou, necháme lehce opražit. Pak zalijeme studenou vodou nebo vývarem, pečlivě rozmícháme, aby nevznikly ...
20.02.2015