Balzamikový krém

Vše smícháme v nádobě s nepřilnavým povrchem a za stálého míchání redukujeme mírným varem cca 15 minut (u nás na stupeň 7). Kápneme na čistý ...
23.04.2019

Bílá veka střední

Po vzejití kvásku necháme vše i s ostatními surovinami prohnětat v pekárně. Vyjmeme hák, povrch uhladíme a necháme vykynout do dvojnásobného objemu ...
24.04.2019

Bochánek - podklad pod med

Těsto si připravíme v domácí pekárně - program hnětení a kynutí (např . Vkládáme nejdříve tekuté, pak sypké suroviny. Na pokyn pekárny nebo ...
23.04.2019

Bramborová buchta

Po opakovaných trápeních s "klesáním" středu buchty pečením ve vysoké formě (ať pekárny nebo pekáčku) jsem se rozhodla péct buchtu nízkou, jen v ...
29.05.2019

Bramborové šišky

Připravíme si hrnec s vroucí vodou. Zchladlé brambory prolisujeme nebo nastrouháme, přidáme ostatní přísady a vypracujeme těsto, které se nebude ...
23.04.2019

Bramborový chléb světlý

Vařené brambory stačí pokrájet mřížkovým krájedlem na bramborový salát. Ve spolupráci s pekárnou se to ostatní dělá snadno: Nejdříve vložte ...
24.04.2019

Burgerové housky

Z vlažné vody, droždí a cukru necháme vzejít kvásek. Přidáme ostatní suroviny (mouky nejdříve menší množství, postupně podle potřeby ...
01.06.2019

Celerová pomazánka

Očištěný celer najemno nastrouháme, pokapeme citronovou šťávou, aby nezhnědl a vmícháme ostatní ingredience. Doporučuji nechat odležet v ...
15.08.2014

Domácí BÉBÉ sušenky

Nejprve na teflonové pánvi nasucho opražíme vločky až lehce zezlátnou a rozvoní se. Přesypeme do mísy, přidáme koření a necháme vychladnout. ...
24.04.2019